magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

U.S. STEEL BALLOON CUP 2002 – atrakcia, čo hodno Košiciam závidieť
@ Šport -> Podujatia      Jun 10 2002 - 14:55 GMT
Balónová fiesta v Košiciach má svoju tradíciu, 13. júna začne už jej 9. ročník. Toto podujatie pritom nepokračuje zo zotrvačnosti, ale každým rokom prináša obohatenia programu. Inak to nebude ani tentoraz.

Dôkazom kvality tunajších podujatí je i článok v medzinárodnom magazíne o balónovom lietaní Aerostat, kde autori hodnotili košickú balónovú fiestu ako najpohodovejšiu a najlepšiu balónovú akciu.

Tento ročník nesie názov U.S. STEEL BALLOON CUP 2002. Pri tejto príležitosti prezident U. S. Steel. John Goodish uviedol: „Sme generálnym sponzorom, pretože si myslíme, že je to veľmi dobrá udalosť na zviditeľnenie východného Slovenska. Naša podpora je v súlade s našou snahou o rozvoj regiónu a tunajšej komunity.“

Určitú komplikáciu by mohlo spôsobiť počasie, čo šéf Balónového klubu Ján Marušin ohodnotil slovami: „Verím, že počasie nebude také, že by sme za štyri dni ani raz nevzlietli.“

Presný rozpis podujatí sme už uviedli v programe, ranné štarty sú naplánované na 7,00. Koho zaujíma nafukovanie balónov a celý proces prípravy na štart, mal by na uvedené miesta prísť aspoň o polhodinu skôr.

Medzi atraktívnymi časťami U.S. STEEL BALLOON CUP 2002 Ján Marušin predovšetkým vyzdvihol Nočné nafukovanie balónov. Táto akcia je naozaj netradičná, pretože horiaci plyn a farebné balóny vytvárajú neopakovateľnú atmosféru, prirovnaním možno dospieť k predstaveniu obrých lampiónov. Hlavne deti môže zaujať pripravované stretnutie na Aničke. Prichystaných je veľa súťaží, darčekov, hudobné skupiny a hlavne kotvené lety balónom pre deti. Slovami Jána Marušina: „Každé dieťa, ktoré príde, môže vzlietnuť.“

Ïalšia z radu akcií má súťažný charakter a jej názov je Primátorská líška. Jej systém spočíva v tom, že v hodinovom predstihu vzlietne balón, v ktorom bude aj primátor mesta Zdenko Trebuľa. Ïalšie balóny vyštartujú s hodinovým spozdením a ich účelom bude pristáť čo najskôr a čo najbližšie k miestu, kde pristál balón s primátorom.

Medzi atrakcie patria vždy aj atypicky tvarované balóny. Košice navštívia aj piloti balónu Festo. „Ich balón je ušitý tak, akoby letel opačne – hore nohami. Získal si popularitu aj tým, že na jeho akciách vždy niekto zavolal záchrannú službu, alebo alarmoval políciu.“ Filozofiou tímu balónu Festo je zúčastniť sa každej akcie iba raz. Do Košíc však prídu už druhý krát, čo svedčí o obľube akcie v zahraničí. Ïalšie atypické balóny budú stvárnené ako fľaša Jeger-majster, logo VSŽ a taktiež do Košíc zavíta minibalón pre jedinú osobu, ktorou je 70 ročný pilot.

Košický balón klub v súčasnosti prevádzkuje jedenásť balónov. Ako jediná organizácia svojho druhu na Slovensku má taktiež pilotnú balónovú školu.

Redakcia www.cassovia.sk je mediálnym partmerom podujatia a ak to počasie dovolí, z každého dňa prinesieme virtuálnu prehliadku mesta, ako je napríklad táto.

Podrobnejší plán podujatí U.S. STEEL BALLOON CUP 2002 nájdete, ak si kliknete tu.

10. 6. 2002
Slavomír Szabó   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]