magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Košiciach takmer jar, no na Jahodnej sa ešte lyžuje
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Apr 09 2002 - 19:22 GMT
Tohoročná zima milovníkom zimných športov určite veľa radosti nepriniesla. Víkendové počasie na Slovensku skôr lákalo vytiahnúť bicykle, len nedávno odložené na zimný spánok. A tak fanúšikovia zimných športov, ktorí ešte pred pár dňami dvíhali oči k nebu s nádejou, že z tmavých mrakov spadne ešte nejaká vločka, nešťastne krútia hlavou.

Ani ja som neveril, ale aj keď v meste už zúri "takmer jar", na Jahodnej pri Košiciach sa lyžuje. Takmer suché parkovisko bez stopy snehu v areáli zimných športov núti prichádzajúceho lyžiara pochybovať, ale pohľad na večernú vysvietenú zjazdovku presvedčí. Vynikajúco upravený svah dokazuje, že technika opäť zvíťazila nad prírodou. Denné teploty okolo desiatich stupňov síce sposobili, že sneh je ťažký, ale lyžovať sa dá. Prevádzkovateľ lyžiarskeho areálu sa naozaj prekonáva. Už v predošlých rokoch sa mu vzornými službami podarilo prilákať zahraničných turistov, ktorí to spoza maďarskýcha ukrajinských hraníc nemajú predsa až tak ďaleko. Naproti tomu sa košickým lyžiarom nejako nechcelo v sobotu večer vstávať z pohodlného kresla, a ostali asi pred televízorom. A tak boli cudzinci v presilovke. Kto prišiel, neoľutoval. Dva vleky vás pohotovo vytiahli v ústrety výborne osvetlenej zjazdovke, ktorá ani zďaleka neniesla stopy jarného otepľovania. Hrubá vrstva snehu po celej šírke svahu dávala priestor všetkým, aby vychutnali možno jednu z posledných lyžovačiek. ažký sneh dal nohám dosť zabrať, ale nebol čas oddychovať, pretože na vlek sa čakalo len toľko, čo ste stihli vytiahnuť pernamentku. Ako čerešnička na torte bolo vynikajúce ozvučenie príjemnou hudbou celého areálu zjazdovky.

Uvidíme aké počasie nás prekvapí v nasledujúcich dňoch a či pani zima sa už naozaj vzdala vlády. Ale pokiaľ to denné teploty umožnia bude na Jahodnej ešte pár dní celkom dobrá jarná lyžovačka.

Pre zaujímavosť si porovnajte fotografie a presvedčte sa, ako to napríklad vyzerá na nepojazdom Červenom brehu. Na Jahodunú môžete využiť aj mimoriadne dopravné spoje, o ktorých získate informácie tu.

(12. 2. 2001)
Karol Hatala   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]