magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

PIATOK v športe /hokej/
@ Aktuálne -> Šport      Feb 07 2005 - 08:31 GMT
Hokej: Tatravagónka ŠKP Poprad - HC Košice 2:2 pp v 46. kole ST extraligy

Tatravagónka ŠKP Poprad - HC Košice 2:2 po predåžení (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0)

Góly: 31. Škovira, 59. Suchý - 42. Kledrowetz, 54. Hvila. Rozhodovali: F. Mihálik - M. Valach, Krpelec, vylúčení: 6:6, navyše Kmiť (Košice) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez zmien, 2551 divákov.

Bilancia východoslovenských rivalov je vzácne vyrovnaná. Kamzíci majú o víťazstvo viac a boli aj o štyri góly úspešnejší. Len postavenie v tabuľke je v ich neprospech. Kým ostatní súperi extraligy sa do záverečného finišu posilnici, Košičania o J. Lacu, Krayzela, Lipianskeho (zatiaľ bez Cibáka), Popradčania sú už bez Bondru, ktorý sa vrátil do zámoria. Celú úvodnú tretinu sa hral príliš opatrný hokej. Nik nechcel vytiahnuť svoje tromfy a keď boli aj šance, mužmi na ľade boli brankári. Tí v úvode druhej tretiny, ktorá sa začala veľmi rezko, museli často ukázať svoje umenie. Hra nabrala vyššie obrátky a pred bránou hostí nastal lavínový príval striel. Z jednej domáci Škovira v polovici zápasu otvoril skóre. Potom prišli veľmi nepríjemné chvíle zo strany Košíc, ale skvele chytajúci Kožuch si do konca tretiny udržal čisté konto.

V úvodnej minúte záverečnej tretiny dali Košičania v presilovke Kledrowetzom vyrovnávajúci gól. V 52. min vracajúci sa Œimurda z tretnej lavice sa dostal do samostatného brejku, no Kožuch v popradskej bráne znova čaroval. No o minútu proti krížnej strele Hvilu bol už bezmocný. V 58. min mal šancu na vyrovnanie Halaj, zostalo to bez efektu, zaňho to urobil o minútu Suchý a predlžovalo sa, avšak bez gólu. Košičania ani v poslednom dueli nedokázali pod Tatrami zvíťaziť nad svojím súperom.

***

Hokej: ŠHK 37 Piešťany - HK VTJ Trebišov 4:6 v 42. kole I. ligy

Bratislava 4. februára (TASR) - Prvá hokejová ligy mala v piatok na programe kompletné 42. kolo.

ŠHK 37 Piešťany - HK VTJ Trebišov 4:6 (3:1, 0:2, 0:3)

Góly: 9. J. Ručkay, 15. Vodička, 15. Románek, 51. Lipka - 36., 39., 48. 60. Franc, 6. a 59. Miľovčík. Rozhodovali: Müller - Bojda, Petráš, vylúčení: 4:2, navyše Románek 10 min za napadnutie zozadu, Kolník 10 min nešportové správanie (Piešťany), presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 500 divákov.

V stretnutí priemermnej úrovne boli domáci do polovice zápasu lepším mužstvom. Hostia v druhej časti hry využili chyby domácej obrany na vyrovnanie hry i skóre, čo v záverečnej časti hry potvrdili ďalšími gólmi.

***

Hokej: MHC Martin - VTJ Spišská Nová Ves 4:2 v 42. kole I. ligy

MHC Martin - HK VTJ Spišská Nová Ves 4:2 (0:1, 0:1, 4:0)

Góly: 51. Pokrivčák, 53. Mucha, 56. Mahdalík, 60. Koøínek - 20. Hrubý, 23. Saluga. Rozhodovali: J. Konc - Druga, Mášik, vylúčení: 3:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1280 divákov.

Hostia, ktorí ešte bojujú o play off, prišli do Martina brániť a vyrážali do nebezpečných protiútokov. Táto taktika im vychádzala prvých 50 minút a keď na brankárovi Rečičárovi stroskotali všetky strelecké pokusy domácich, hostia viedli 2:0. Potom však nevydržali lavínovité útoky domácich, ktorí zlomili odpor hostí a v posledných desiatich minútach štyrmi gólmi nakoniec zaslúžene zvíťazili. Štvrtý gól technický, keď pri neúspešnej hre hostí bez brankára v poslednej minúte po strele Koøínka hodil hokejku Ordzovenský. Martin už hral so všetkými šiestimi posilami pre nadstavbovú časť.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]