magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Šéf parlamentu diskutoval na východe krajiny o riešení regionálnych rozdielov
@ Aktuálne -> Verejná správa      Feb 08 2005 - 07:49 GMT
Košice (TASR) - Téma regionálnych disparít a dopadu novoprijatých reforiem na verejnú správu dominovali dnešnému stretnutiu predsedu Národnej rady SR Pavla Hrušovského s jej predstaviteľmi z Košického a Prešovského kraja.

"Považujem regionálne rozdiely a rozdiely v životnej úrovni občanov SR za jeden z najvážnejších problémov, ktorý je pred nami a ktorý sme sa rozhodli riešiť," konštatoval na brífingu šéf parlamentu. Ako dodal, podľa neho si táto téma vyžaduje celonárodnú a celospoločenskú diskusiu.

Hrušovský sa so zástupcami všeobecnej aj špecializovanej štátnej správy a samosprávy bez rozdielu politickej príslušnosti stretol na pôde Úradu Košického samosprávneho kraja. Informovali ho o svojom pohľade na problém a navrhli možnosti, ako by sa dali riešiť narastajúce regionálne rozdiely na Slovensku. "Viacerí z ich vyjadrili obavy, že ak by mal pokračovať trend nevyrovnávania životnej úrovne, tak sa z tohto regiónu Slovenska môže stať šedá zóna," povedal Hrušovský. Podľa jeho slov veľmi otvorene a kvalifikovane poukázali aj na možný dopad demokratizácie Ukrajiny, ktorá by mohla ponúknuť ďaleko výhodnejšie pracovné podmienky pre nových investorov na tomto území.

Predseda NR SR a zároveň šéf kresťanských demokratov pripomenul svoj zámer do polovice tohto roka nájsť prvé námety na riešenie vyrovnávania rozdielnosti životnej úrovne na Slovensku. V súčasnosti v KDH zostavujú prvé odborné tímy, ktoré začnú pracovať na úrovni obcí, miest a regiónov. Následne by chceli komparovať tieto zistenia na celoslovenskej úrovni a ponúknuť riešenie problému.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]