magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Kandidátmi na županov za KDH na východe budú Rudolf Bauer a Dušan Hruška
@ Aktuálne -> Verejná správa      Feb 09 2005 - 08:07 GMT
Košice (TASR) - Kandidátom Kresťanskodemokratického hnutia na predsedu košického vyššieho územného celku je súčasný župan Rudolf Bauer. Pre Prešovský samosprávny kraj je to Dušan Hruška. Počas návštevy Košíc to pred novinármi uviedol predseda KDH Pavol Hrušovský.

"Chceme kandidovať v koalícii. Hľadáme širokú politickú podporu, rokovania prebiehajú na úrovni regionálnych politických štruktúr," priblížil stratégiu kresťanských demokratov.

Hrušovský sa netají tým, že pre Bauera hľadá podporu aj u predstaviteľov politických strán. "To isté budeme robiť aj v Prešove, kde naše krajské štruktúry rozhodli o nominácii Dušana Hrušku," uviedol s poukázaním na to, že sa ťažšie vyhráva, ak politická strana kandiduje samostatne. Zdôraznil, že KDH je pripravené urobiť všetko pre to, aby bolo možné urobiť dohodu o širšej politickej podpore pre kandidátov hnutia. Okrem komunistov podľa neho prichádzajú do úvahy všetky politické subjekty.

Pre Bauera budú historicky druhé regionálne voľby skúškou toho, čo sa mu podarilo vo funkcii za štyri roky urobiť. "Občania to budú mať možnosť zhodnotiť a verím, že dosiahnuté výsledky, aj keď sme v počiatočnom období a je iné, ako keby tu už bolo všetko rozbehnuté, presvedčia voličov, aby mi opäť dali dôveru," povedal.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]