magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Výstava Klimatherm-Energo-Eko bude v košickom Dome techniky
@ Obchod -> Výstavy      Feb 10 2005 - 16:16 GMT
Košice 10. februára (TASR) - Spolu 30 priamych a 18 spoluvystavovateľov zo Slovenska a zahraničia sa bude prezentovať na 11. ročníku výstavy Klimatherm-Energo-Eko, ktorá sa bude konať 15. až 17. februára v košickom Dome techniky (DT).

Výstava je vysoko aktuálna pre výrobcov a spotrebiteľov tepla a energií i samosprávu po ukončenej deregulácii cien a nových legislatívnych úpravách v oblasti životného prostredia, informovali dnes na tlačovej konferencii organizátori z DT a košickej Technickej univerzity (TU), ktorá je odborným garantom podujatia.

Podľa Miroslava Lichnera zo Stavebnej fakulty TU stúpli za posledných 16 rokov náklady na gigajoul z 23 Sk na súčasných 515 Sk. Ceny technických zariadení, ako je vykurovacia, klimatizačná, meracia a kontrolná technika, rastú oveľa pomalšie, takže návratnosť investícií sa už nepočíta na roky ale v mnohých prípadoch na jednu sezónu, uviedol Lichner.

Na výstave ocenia najprogresívnejší výrobok z oblasti energetiky a ekológie. Do súťaže sa prihlásilo 11 firiem - medzi nimi výrobcovia zariadení na využitie alternatívnych zdrojov - slnečnej energie či biomasy.

Sprievodným podujatím výstavy budú odborné konferencie na témy Výroba a spotreba energie z pohľadu ekonomickej efektívnosti a environmentálnej zaťaženosti a Integrované systémy nakladania s odpadmi. Účastníci i verejnosť sa môžu zúčastniť na exkurzii do košickej spoločnosti KOSIT, ktorá realizuje integrovaný systém nakladania s komunálnym odpadom od jeho zberu, cez separovanie po prípravu druhotných surovín na opätovné priemyselné spracovanie.

Záštitu na výstavou prevzal Košický samosprávny kraj.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]