magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Tančný šport: Na Cassovia Open 2005 v Košiciach vyše sto súťažných párov
@ Kultúra -> Tanec a Balet      Feb 16 2005 - 13:08 GMT
(TASR) - Nadchádzajúci víkend v Košiciach bude patriť tanečníkom zo Slovenska, Poľska, Rakúska, Talianska a Maďarska. Tanečná škola Poprocký ich privíta na 4. ročníku medzinárodnej súťaže v tanečnom športe Cassovia Open 2005.

Podľa vyhlasovateľa súťaže Miloša Poprockého vyše stovka párov bude súťažiť v štandardných a latinskoamerických tancoch. Miestom ich tanečného zápolenia bude Mestská športová hala v centre Košíc.

Divácky najzaujímavejší bude podľa organizátorov pravdepodobne sobotňajší večer, v ktorom budú súťažiť páry medzinárodnej triedy. Program však začne už od 13-tej prezentáciou mladých ešte neregistrovaných tanečníkov. Po nich bude parket patriť súťažiacim párom výkonnostnej triedy D a B. "V sobotu večer od 18-tej hodiny to bude pohárová otvorená súťaž s medzinárodnou účasťou. Očakávame finalistov SR v štandardných tancoch a tiež širokú plejádu špičkových párov aj zo Slovenska, pretože na Slovensku tancujú naozaj kvalitné páry a takisto zo zahraničia," uviedol pre TASR vedúci súťaže Valér Ferko. Ako dodal, organizátori sa tešia predovšetkým na divákov a veria, "že i tento 4. ročník bude skutočne stáť zato".

Nedeľňajší program začne o 10 hodine súťažami triedy C a juniorských vekových kategórií. Popoludní od 14-tej bude košická mestská hala patriť hlavnej vekovej kategórii - tanečníkom skupiny A.

Cassovia Open 2005 je pohárová bodovacia otvorená súťaž, ktorej sa môžu zúčastniť páry s licenciou IDSF a platnou licenciou SZTŠ. Rozhodovať bude pre každú súťaž osobitne vylosovaný 7-členný medzinárodný rozhodcovský zbor. Ocenené budú prvé tri páry v každej súťaži.

Vstupné pre verejnosť je 100 Sk na deň, pričom lístky sú zlosovateľné. V rámci sprievodného programu svoje umenie predvedú malí tanečníci a zaspieva košikcá speváčka Simona Lučkaničová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]