magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Basketbal: Košičanky proti klubovému majstrovi sveta nemajú čo stratiť
@ Aktuálne -> Šport      Feb 21 2005 - 15:11 GMT
Košice 21. februára (TASR) - Povzbudený sobotňajším ligovým víťazstvom na palubovke Ružomberka odletel v nedeľu popoludní slovenský ženský basketbalový šampión Delta I.C.P. Košice na prvé osemfinálové stretnutie Euroligy do ruskej Samary. S najúspešnejším tímom základnej časti - VBM-SGAU Samara sa Košičanky stretnú 22. februára o 20.30 h miestneho času. Hrá sa na dve víťazstvá, odveta sa uskutoční už 25. februára o 17.30 h v starej Športovej hale v Košiciach, prípadný tretí duel by odohrali 3. marca v Samare.

Kým Samara ako jediný z 21 účastníkov základnej časti Euroligy 2004/5 neprehrala, bilancia východniarok je opačná - vyhrali v B-skupine len tri súboje a postúpili do play-off z poslednej 16. priečky. V skupine mala Delta aj moskovské Dinamo, ktorému v ruskej metropole podľahla 57:90 (druhá najvyššia prehra) a doma 2. februára 72:89. Aj preto je ešte kvalitnejšia a zvučnými menami nabitá Samara jasným favoritom v tejto osemfinálovej dvojici.

"Víťazstvo v Ružomberku nás určite povzbudilo, ale teraz máme pred sebou klubového majstra sveta, teda najsilnejšieho súpera s akým kedy Delta doposiaľ hrala. Favorit je teda jednoznačný, my chceme odohrať v Rusku prijateľný duel a dosiahnuť slušný výsledok. Rešpekt zo Samary určite je, ale ten by mal zostať v šatni a na palubovke môžu hrať dievčatá bez psychických zábran s úsilím o čo najlepší výkon. Musíme vychádzať z kvalitnej obrany a snažiť sa o celoplošný basketbal. Jediným citlivejším miestom u súpera by pre nás mala byť rýchlosť. Dievčatá sú zdravotne v poriadku, s tímom sa zžíva Bieliková, ktorá si už zahrala proti Ružomberku, nesporne bude pre nás prínosom, ale chce to ešte určitý čas aj na aklimatizáciu. Bez ohľadu na utorňajší výsledok možno povedať, že už teraz sa košickí priaznivci môžu tešiť na odvetný duel so Samarou. Bude to nepochybne sviatok, zápas roka," povedal pred odletom tréner Košičaniek Vladimír Karnay, ktorý bude mať k dispozícii 11 hráčok.

Domáci kolektív VBM-SGAU Samara má v kádri ruské reprezentantky Máriu Stepanovovú, Oľgu Artešinovú, Tatianu Ščegolevovú, Ilonu Korstinovú i legionárky Ann Wautersovú (Belgičanka, dvakrát najlepšia európska basketbalistka), Američanku Sheryl Swoopesovú (zlatá medaila z letných OH v Aténach), Kanaďanku Tammy Brownovú a Francúzku Edwige Lawsonovú.

Zostávajúce dvojice utorňajších 1. zápasov osemfinále: Valencia - Valenciennes, Dinamo Moskva - Krakovia Krakov, Viľňus -Namur, Brno - Parma, Gdynia - Šopron, Bourges - Tarbes, Pécs -Záporožie   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]