magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košické mestské zastupiteľstvo chce parkovanie riešiť so strategickým partnerom
@ Aktuálne -> Verejná správa      Feb 25 2005 - 08:34 GMT
Košice (TASR) - Budúcnosť parkovacích systémov bude mesto Košice riešiť spolu so strategickým partnerom, ktorý vzíde z verejnej obchodnej súťaže. Rozhodli o tom včera košickí mestskí poslanci na svojom 15. zasadnutí.

Podľa spresňujúcich informácií hovorkyne magistrátu Zuzany Bobrikovej, parkovacia služba mestskej polície eviduje vyše 3300 líniových a 350 ďalších parkovacích miest na uzavretých parkoviskách. Príjem z parkovného vlani predstavoval vyše 26 miliónov korún, pričom náklady tvorili takmer 13 percent z príjmu. Napriek miernemu rastu parkovného za posledné roky sú poslanci presvedčení, že výber má rezervy. Podľa ich predstáv by silný a skúsený investor mohol komplexne zabezpečiť dofinancovanie vybavenia parkovacieho systému i jeho prevádzku v meste. Spojením verejného a súkromného sektora by sa podarilo nutnosť okamžitých investícií rozdeliť na viac rokov. Potenciálny investor by mal preukázať finančnú schopnosť budovať nové hromadné podzemné alebo nadzemné parkoviská.

Poslanci včera doplnili aj pravidlá prenajímania sociálnych bytov v súvislosti so schválením trojmiliónového obecného príspevku na bývanie. Výška príspevku na jeden mesiac je 250 korún pre jedného občana v hmotnej núdzi alebo 500 korún, ak ide o občana v hmotnej núdzi a a spolu s ním posdudzované ďalšie osoby. O príspevok sa budú môcť uchádzať nájomcovia mestských sociálnych bytov, ktorí sú v hmotnej núdzi, majú platnú nájomnú zmluvu, uhrádzajú náklady spojené s bývaním a nemajú žiadny dlh, respektíve ho splácajú podľa splátkového kalendára.

Poslanci tiež rozhodli, že Cenu mesta Košice, ktorá sa udeľuje pri príležitosti Dňa mesta vždy 7. mája, dostane v tomto roku deväť jednotlivcov a tri kolektívy.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]