magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na košickej výstave Záhrada 2005 sa zúčastní 40 vystavovateľov
@ Obchod -> Výstavy      Mar 03 2005 - 15:30 GMT
Takmer 40 vystavovateľov zastupujúcich 62 firiem a inštitúcií z celého Slovenska sa bude prezentovať na tradičnej - už 13. výstave Záhrada 2005, ktorá sa uskutoční v dňoch 8. až 11. marca v košickom Dome techniky (DT). Zameraná je na potreby pre záhradkárov, ovocinárov, včelárov, malých a stredných podnikateľov a domácich majstrov, informoval o tom dnes na tlačovej konferencii riaditeľ DT Igor Kozák.

Manažér výstavy Viliam Hrudál spresnil, že už tradične pripravujú pre odbornú i laickú verejnosť poradenskú službu pre záhradkárov a podnikateľov v tejto oblasti v spolupráci s odborným garantom výstavy - košickou pobočkou Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho (UKSUP) a záhradkárskym odborníkom.

Chýbať nebudú ukážky rezu ovocných stromčekov a kríčkov. Ako uviedol riaditeľ UKSUP Peter Kolenič, poradia pestovateľom ako bojovať proti chorobám a škodcom, ako a kedy je vhodné nahradiť chemickú ochranu biologickou, či ako striedať osevné postupy. Návštevníci si môžu na výstave zakúpiť sadbu, semienka a priesady zeleniny a kvetov, výrobky z medu, či doplnky do záhrad a chalúp. V spoluprácu s Výskumným šľachtiteľským ústavom zemiakarským vo Veľkej Lomnici pripravujú organizátori ochutnávku zemiakovej sadby.

Kým vlani podľa odborníkov spôsobili zrážky a vlhké počasie vysoký výskyt hubovitých chorôb a škodcov, tohtoročná studená zima mohla poškodiť citlivé odrody ovocných stromov, najmä marhúľ. UKSUP bude v tomto roku pokračovať v signalizačnej službe pre pestovateľov na internetovej stránke www.uksupspb.sk, dodal Kolenič.

(TASR)   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]