magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Spoločnosť Molex Slovakia dosiahla za 8 mesiacov tržby 758 miliónov Sk
@ Aktuálne -> Región      Mar 08 2005 - 08:22 GMT
Kechnec (TASR) - Tržby vo výške viac ako miliarda korún očakáva za finančný rok končiaci 30. júna americká spoločnosť Molex Slovakia, a. s., Kechnec. Za 8 mesiacov dosiahla firma tržby 758 miliónov Sk, čo je o 1,6 % viac, ako plánovali. Informoval o tom riaditeľ odboru pre vonkajšie vzťahy Miloš Somora. Za kalendárny rok 2004 vykázala spoločnosť miernu stratu, čo bol dôsledok masívnych investícií.

Molex zamestnáva v súčasnosti takmer 1 000 pracovníkov. Spoločnosť ráta s ďalším nárastom pracovných miest. Do konca tohto roka by ich malo pribudnúť 200 až 300, s čím súvisia nové investície do moderných technológií, ktoré budú dodávateľsky kryté v rozšírenej miere slovenskými firmami. Spoločnosť predpokladá v tomto roku intenzívnejšiu spoluprácu s pracoviskami Technickej univerzity v Košiciach a plánuje ďalšie vzdelávania zamestnancov. Do polovice roka 2005 firma preinvestuje približne 100 miliónov Sk a pre rok 2006 chce dokumentačne a technicky pripraviť ďalšie rozšírenie závodu, dodal Somora.

Americký Molex bol prvým veľkým zahraničným investorom v Kechneci. Po náročných prípravách základný kameň novej prevádzky položili 11. mája 2000. Slávnostné otvorenie bolo o 7 mesiacov neskôr 15. decembra 2000.

Kechnecký závod je najväčším závodom spoločnosti Molex v Európe. Vyrába viac ako 100-tisíc komponentov a súčiastok pre telekomunikačný priemysel, automobilový a strojársky priemysel, počítačové zariadenia a spotrebiteľskú elektrotechniku. Je zároveň jednou z prvých investícií na zelenej lúke v rámci Slovenska. Medzi hlavných zákazníkov elektronických subsystémov vyrábaných v Molexe Slovakia patria Nokia, Sony Ericsson, Siemens a Flextronics. Senzorové systémy od Molexu Slovakia odoberá luxemburská spoločnosť IEE.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]