magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Plaketa primátora mesta Košice Jánovi Margitovi
@ Aktuálne -> Šport      Jun 17 2002 - 09:16 GMT
Plaketu primátora mesta Košice odovzdal dnes Zdenko Trebuľa dlhoročnému športovému funkcionárovi, športovcovi a maratónskemu nadšencovi Jánovi Margitovi. Pri príležitosti osemdesiatych narodenín ju primátor udelil oslávencovi ako vďaku za úspešné propagovanie mesta predovšetkým v oblasti športu.

Pri spoločnom posedení zaspomínal Ján Margita hlavne na roky, keď spolu s ďalšími nadšencami pripravovali medzinárodné maratóny mieru na klasickej trati zo Sene do Košíc, ale s primátorom hovorili aj o futbale a basketbale. Zdenko Trebuľa poďakoval za obrovské nadšenie, s akým sa pán Margita takmer 40 venoval najstaršiemu maratónskemu behu v Európe a zaželal mu veľa zdravia do ďalších rokov, aby ho aj v budúcich ročníkoch mohol vychutnávať v uliciach nášho mesta.
Ján Margita mal od malička vzťah k športu a telovýchove. Aktívne sa venoval hlavne futbalu a basketbalu. Od roku 1947 takmer 40 rokov pracoval ako dobrovoľník pri organizovaní

Medzinárodného maratónu mieru v rôznych funkciách - ako predseda propagačnej komisie, tajomník pretekov, predseda organizačného výboru. Po odchode do dôchodku v roku 1984 bol ešte členom dozornej rady v Maratónskom klube a neskôr čestným predsedom organizačného výboru. V rôznych funkciách pôsobil aj v predsedníctve krajského a ústredného výboru Československého zväzu telesnej výchovy, vo Východoslovenskom atletickom zväze, Správe účelových zariadení ČSZTV.

Túto tlačovú správu nám poslala:
Zuzana Bobriková, hovorkyňa Magistrátu Mesta Košice
14. júna 2002   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]