magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košická zoo vydala a poskytne školám bezplatne CD o flóre a faune
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Mar 16 2005 - 13:36 GMT
Košice 16. marca (TASR) - Učebňa v prírode je názov CD platne, ktorú vydalo s pomocou sponzorov občianske združenie Priatelia a sympatizanti košickej zoo a bezplatne ju poskytne základným školám.

Prvá časť dvojalbumu patrí flóre a je spracovaná ako sprievodca botanickým náučným chodníkom v košickej zoo. Môže však poslúžiť aj ako učebná pomôcka na hodinách botaniky, informoval dnes riaditeľ zoo Karol Seman.

Vyše 270 kusov CD odovzdajú už v najbližších dňoch bezplatne všetkým základným školám v okresoch Košice, Košice - okolie, Michalovce, Prešov a Poprad. Platňa popisuje postupne nielen všetky stanovištia náučného chodníka, ale poskytuje aj obrázkové a textové informácie o približne 150 druhoch rastlín, drevín a kríkov, využiteľné na hodinách botaniky.

Košická zoo už pripravuje druhú časť albumu, ktorá bude venovaná faune a všetkým v zoo chovaným i v okolitej prírode sa voľne vyskytujúcim zvieratám. Faunistického sprievodcu budú opäť bezplatne rozdávať školám v októbri na Deň ochrany zvierat, dodal Seman.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]