magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Košickom kraji stúpli chrípkové ochorenia o 25 percent
@ Aktuálne -> Medicína      Mar 21 2005 - 08:15 GMT
Košice (TASR) - V Košickom kraji stúpol počet chrípky a chrípke podobných ochorení, v porovnaní s predchádzajúcim týždňom, o 25 percent.

V 11. kalendárnom týždni bolo spolu hlásených 8447 ochorení, čo predstavuje 1098 prípadov na 100 tisíc obyvateľov, informovala TASR vedúca odboru epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Košiciach Jana Seligová.

V kraji má najvyššiu chorobnosť mesto Košice, kde bolo hlásených 3493 prípadov, čo predstavuje 1502 ochorení na 100 tisíc obyvateľov. Chrípke najmenej odolávali školáci vo veku 6 až 14 rokov. Tých ochorelo v Košiciach dvakrát viac ako ostatnej populácie. Druhým najpostihnutejším bol v kraji okres Košice okolie s 1481 ochoreniami na 100 tisíc obyvateľov.

Napriek tomu nebolo nutné vyhlásiť na košických školách v
minulom týždni chrípkové prázdniny. Niekoľko dní však boli v okrese Košice okolie zatvorené základné školy v Nižnej Kamenici a v Kalši a tiež kalšianska materská škola. Voľno pre vysoký počet absentujúcich dostali aj žiaci ZŠ vo Vrbnici v michalovskom okrese.

Epidemiológovia vzhľadom na predpoveď počasia a blížiace sa veľkonočné sviatky očakávajú, že ďalší nárast chrípkových ochorení už pokračovať nebude. Ako Seligová pre porovnanie spresnila, vlani o takomto čase bolo v kraji nahlásených iba 1250 ochorení, čo je polovica dnešného stavu. Chrípka v roku 2004 kulminovala koncom februára.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]