magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

O cenovom výmere bude mesto s KOSIT-om rokovať v najbližších dňoch
@ Aktuálne -> Verejná správa      Mar 31 2005 - 10:02 GMT
(Magistrát mesta Košice – tlačová správa) – Mesto Košice zatiaľ nepozná stanovisko spoločnosti KOSIT k cenovému výmeru, ktorý 29. marca 2005 vydal Košický samosprávny kraj s účinnosťou od 1. apríla 2005. Nevie preto ani s určitosťou povedať, ako sa stanovenie maximálnych cien premietne do služieb, ktoré na základe zmluvy o diele mestu poskytuje spoločnosť KOSIT.

Mesto podpísalo zmluvu o dielo s víťazom verejnej obchodnej súťaže, spoločnosťou KOSIT, v júni 2001. V ďalších rokoch bolo podpísaných šesť dodatkov k tejto zmluve. Predmetom zmluvy sú služby špecifikované ako zimná a letná údržba ciest a čistenie miestnych komunikácií v rozsahu pôsobnosti určenej Štatútom Mesta Košice.

Keďže Košický samosprávny kraj určil maximálne ceny pre nášho zmluvného partnera, mesto bude musieť rokovať o podpise nového dodatku, ktorý by rešpektoval tento cenový výmer. Keďže ide o zmluvný vzťah, musia s ním súhlasiť obidve strany. V tejto chvíli, tesne po vydaní cenového výmeru, nemáme relevantné informácie o tom, na základe čoho KSK stanovil práve takéto maximálne ceny. Riaditeľ Magistrátu mesta Košice bude v najbližších dňoch iniciovať pracovné stretnutie s predstaviteľmi KSK i spoločnosti KOSIT, na ktorom požiada o podrobnejšie vysvetlenie.

Mesto víta skutočnosť, že by mohlo za služby pri letnej a zimnej údržbe zaplatiť menej, resp. za rovnaký objem peňazí získať viac výkonov, je však otázne, či v nových podmienkach bude spoločnosť KOSIT schopná a ochotná zabezpečovať služby.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa MMK   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]