magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Štrajková pohotovosť 460 zamestnancov SONaP-u v Michalovciach trvá
@ Aktuálne -> Región      Apr 15 2005 - 20:50 GMT
Michalovce 15. apríla (TASR) - Štrajková pohotovosť 460 zamestnancov michalovskej pobočky firmy SONaP, spol. s r.o., so sídlom v Sečovciach trvá i po dnešnom zhromaždení organizovanom Odborovým zväzom (OZ) KOVO v areáli fabriky. Predmetom sporu v doterajšom kolektívnom vyjednávaní je fakt, že sa odborárom nepodarilo presadiť svoju požiadavku na 5-% zvýšenie platov. Zamestnávateľ trvá na nulovom raste.

Jozef Balica, člen Predsedníctva Rady OZ KOVO pre východné Slovensko, konštatoval, že pre odborárov sú platy na extrémne nízkej úrovni ďalej neprijateľné. Zamestnanec SONaP-u dostáva 7 000 Sk mesačne (hrubý plat), ak plní normu na 100 % a 9 000 Sk, ak ju zvláda na 120 %. "Nie je možné, aby tento stav pretrvával, zvlášť ak ich kolegovia v západných krajinách Európskej únie zarábajú 13-krát viac," dodal.

Predstavitelia firmy na dnešnom stretnutí informovali, že "nie sú možnosti na zvýšenie miezd, ale nevylučujú zmeny". Preto vyjednávanie o mzdách bude pokračovať a podobné zhromaždenia sa uskutočnia ešte asi dvakrát.

V michalovskej firme SONaP vyrábajú káblové zväzky pre spoločnosť Yazaki Wiring Technologies Slovakia, s. r. o., Michalovce.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]