magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

NEDE¼A v športe /vodné pólo, plávanie, futbal/
@ Aktuálne -> Šport      Apr 18 2005 - 08:24 GMT
Vodné pólo: ŠKP Košice - PVK Vrútky 33:2 v 14. kole I. ligy

ŠKP Košice - PVK Vrútky 33:2 (8:0, 9:1, 6:1, 10:0)

Najviac gólov: Vidumanský 8, Grutka 6, Zareva 5 - Babčan a Lamoš po 1, 50 divákov.

***

Vodné pólo: Slávia ATU Košice - Kúpele Piešťany 4:7 v 14. kole I. ligy

Slávia ATU Košice - Kúpele Piešťany 4:7 (1:2, 1:1, 0:1, 2:3)

Najviac gólov: Marcinaško 2 - Žák, Lišan a Štefka po 2, 50 divákov.

Liga pokračuje nadstavbovou časťou vo dvoch skupinách. Mužstvá na 1.-4. mieste usporiadajú po jednom turnaji, prvý 30. apríla - 1. mája zorganizujú Topoľčany. Mužstvá, ktoré skončili na 5.-8. mieste, vybojujú už len dva turnaje, prvý 28.-29. mája.

***

Plávanie: Nemčovská viacnásobnou víťazkou na MM SR Masters 2005 v Košiciach

Košice 17. apríla (TASR) - Na Medzinárodných majstrovstvách SR v plávaní Masters 2005 v Košiciach si zo slovenských reprezentantiek najlepšie počínala Zuzana Nemčovská z Bratislavy. Majsterka sveta a najlepšia veteránska plavkyňa na Slovensku sa stala viacnásobnou víťazkou tradičného podujatia, ktoré sa spolu s Memoriálom Františka Samuelisa konalo za rekordnej účasti 220 plavcov vo veku od 26 do 4 rokov.

Z víťazstiev sa tešili aj Magdaléna Kapcárová a Erika Mrázová z Košíc, Jana Brhlíková, Daniela Matejová a Zuzana Pitoňáková z Prešova a Jarmila Šebeňová z Bratislavy. U mužov dosiahli najlepšie výsledky Milan Kručaj z Prešova, Peter Pontes z Piešťan, Rastislav Pavlík zo iliny a doterajší osemnásobný vicemajster sveta a Európy Jaroslav Holý (80 r.) z Košíc. Ïalší slovenskí veteráni a veteránky si ešte rozdelili 32 medailí.

Plávanie Masters získava vo svete neustále na popularite a na ME a MS sa zúčastňuje až 7-8-tisíc plavcov. Tohtoročné majstrovstvá Európy sa uskutočnia aj za účasti slovenských plavcov v auguste vo švédskom Štokholme.

***

Futbal: Zemplín Michalovce - FK Senec 1:0 v 20. kole II. ligy

Michalovce 17. apríla (TASR) - V dohrávanom nedeľňajšom strednutí 20. kola II. kola futbalovej ligy zvíťazil Zemplín Michalovce nad FK Senec 1:0.

Zemplín Michalovce - FK Senec 1:0 (0:0)

Gól: 67. Mati. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Mati, Belán - Santai, Takáč, Angelovič, 2251 divákov.

V prvom polčase videli diváci na oboch stranách iba málo gólových šancí, súperi sa zamerali hlavne na defenzívu a pozorne sa strážili. V druhom dejstve vyšiel domácemu trénerovi výborne ťah so striedaním, keď Mati 5 minút po príchode z lavičky rozhodol o zisku dôležitých troch bodov pre Michalovce.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]