magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vo Vranove nad Topľou utvorili kanceláriu honorárneho konzula Ukrajiny
@ Aktuálne -> Región      Apr 26 2005 - 08:24 GMT
Vranov nad Topľou/Košice (TASR) - Kanceláriu honorárneho konzula Ukrajiny v SR Stanislava Obického otvorili včera vo Vranove nad Topľou.

Podľa prednostu Krajského úradu v Košiciach Jána Dolného bude honorárny konzulát prínosom pre východné Slovensko, kde je vysoká nezamestnanosť a značný záujem o podnikateľské a obchodné kontakty s Ukrajinou. Samotný honorárny konzul ako bývalý podnikateľ pôsobí na Ukrajine od roku 1990 a pozná dobre tamojšie prostredie.

Otvorenie kancelárie, ktorá má sídlo na Budovateľskej ulici 29, je aktuálne aj v súvislosti s ústretovým krokom ukrajinskej vlády, ktorá rozhodla, že od 1. mája do 31. augusta budú môcť cestovať občania EÚ na Ukrajinu bez víz.

Slovenská vláda sa bude v stredu zaoberať zrušením poplatkov za krátkodobé a tranzitné víza pre Ukrajincov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]