magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košičania sa pripravujú na jedenáste oslavy historického Dňa mesta
@ Aktuálne -> Verejná správa      Apr 27 2005 - 08:16 GMT
Košice (TASR) - Obyvatelia Košíc sa pripravujú na už tradičné oslavy historického Dňa mesta. Pripomínajú si udelenie erbovej listiny kráľom ¼udovítom Veľkým 7. mája roku 1369 ako prvému mestu v Európe.

Oslavy, ktoré pripravujú už jedenásty raz, budú doteraz najdlhšie a potrvajú od 30. apríla do 8. mája, informoval na tlačovej konferencii primátor Zdenko Trebuľa. Dni mesta budú "príjemné, kultúrne a kultivované", pozýval na slávnosti Trebuľa.

Magistrát mesta Košice pripravil približne 70 podujatí najrôznejších žánrov - výstavy, koncerty, športové a spoločenské súťaže, ukážky remesiel, módne prehliadky, tvorivé dielne či jazdy historických vozidiel. Lákadlom bude popri koncerte troch bratov Dvorských aj koncert Európa 60 rokov bez vojny, na ktorom sa po premiére v Bruseli zastavia 5. mája v Košiciach české spevácke hviezdy Karel Gott, Lucie Bílá, Kateøina Brožová a Štefan Margita. Slávnosti vyvrcholia 7. mája, keď odovzdajú ceny mesta Košice a ceny primátora Košíc.

Uznesenie o oslavách Dňa mesta Košice prijalo Mestské zastupiteľstvo v roku 1995 a za desať ročníkov sa konalo približne 700 podujatí.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]