magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vodiči v Košickom kraji zaplatili počas "Jastraba" pokuty za 1 700 000 korún
@ Aktuálne -> Doprava      May 03 2005 - 07:12 GMT
Košice (TASR) - Na území Košického kraja bolo počas policajnej akcie Jastrab od 25. apríla do 1. mája zistených 2531 dopravných priestupkov. Pokutovaní vodiči zaplatili celkovo 1,7 milióna Sk. Takmer polovica priestupkov sa týkala prekročenia rýchlosti.

Ako ďalej informovala Oľga Lukáčová z Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, policajti dohováraním vyriešili 122 priestupkov. Akcia bola zameraná na odhaľovanie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, trestných činov spáchaných v súvislosti s cestnou premávkou a tiež na pátranie po osobách, nelegálnych migrantoch a ukradnutých veciach.

Policajti zadržali 38 vodičských preukazov, z toho 24 pre požitie alkoholických nápojov, šesť za odmietnutie podrobiť sa vyšetreniu na požitie alkoholu a osem z administratívnych dôvodov. Počas akcie odobrali 64 vodičom aj osvedčenia o evidencii vozidla a v 15 prípadoch tabuľky s evidenčným číslom vozidla.

"Jastrab" odhalil 13 trestných činov, pričom polícia zaistila deviatich páchateľov trestnej činnosti a jednu osobu, po ktorej bolo vyhlásené pátranie.

V Košickom kraji bolo do akcie zaradených 856 policajtov dopravnej, poriadkovej, kriminálnej, hraničnej a cudzineckej polície. Okrem nich sa jej zúčastnilo aj 24 policajtov obecnej polície a siedmi dobrovoľní strážcovia poriadku.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]