magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

UTOROK v športe /hokej/
@ Aktuálne -> Šport      May 17 2005 - 20:12 GMT
Hokej:Do kádra Košičanov pribudli dvaja noví hráči, vo výhľade je ešte obranca

Košice 17. mája (TASR) - Do kádra extraligových hokejistov HC Košice pribudli dvaja noví hráči, naposledy pôsobiaci v Česku, útočník Pavel Vostøák z tímu Lasselsberger Plzeň a obranca Jan Horáček z pražskej Slávie.

"Do nášho tímu plánujeme zohnať ešte jedného obrancu do konca tohto mesiaca a potom už budeme považovať káder za uzatvorený," prezradil prezident HC Košice ¼ubomír Veme.

***

Hokej: Humenné od budúcej sezóny asi farmou extraligových Košíc

Humenné 17. mája (TASR) - Víťazný celok uplynulého ročníka druhej slovenskej hokejovej ligy HKM Humenné sa napriek neúspechu v baráži proti Banskej Bystrici nevzdáva nádeje na účasť v prvoligovej súťaži. Funkcionári klubu spod Vihorlatu zrejme odkúpia prvoligovú licenciu od niektorého z terajších účastníkov súťaže. Ak sa to stane, Humenné bude v nasledujúcom ročníku druhej najvyššej súťaže farmou Košíc.

Tie mali doposiaľ farmársky tím v inom zemplínskom meste -VTJ Trebišov. "Riaditeľ HC Košice Juraj Bakoš mi potvrdil, že v nasledujúcej sezóne už Košičania neuvažujú o farmárskej spolupráci s Trebišovom. Ak bude Humenné pôsobiť v prvej lige, presunú svoju farmu práve k nám. V takom prípade by sme spolupracovali nielen na úrovni seniorov, ale aj mládežníckych kategórií," potvrdil prezident HKM Humenné Jaroslav Suchý. Na margo prípadnej kúpy licencie poznamenal: "Táto otázka by sa mala vyriešiť do konca mája. Možnosti, ako sa dostať do prvej ligy, sú aj naďalej dve. Jednou z nich je reorganizácia súťaže, druhou odkúpenie licencie."

Najreálnejšie vyzerá alternatíva s odkúpením prvoligovej licencie práve od doterajšieho farmárskeho tímu Košíc z Trebišova. Tam však zatiaľ o ničom nevedia. "Všetko sa vyjasní v stredu, potom sa verejnosť dozvie viac. Isté však je, že držiteľom prvoligovej licencie je Trebišov, nie Košice. Takže, ak sa aj Humenné stane farmou Košíc, musí prísť rokovať s nami alebo nejakým iným prvoligovým účastníkom, ktorý by bol ochotný vzdať sa svojej licencie. Zatiaľ však o nikom takom neviem," povedal riaditeľ HK VTJ Trebišov Roman Bajzát.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]