magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Eucharistický rok si v košickom exarcháte pripomenuli v Trebišove
@ Aktuálne -> Región      May 29 2005 - 19:49 GMT
Trebišov 28. mája (TASR) - Slávnosť k vyhlásenému Eucharistickému roku sa na území košického apoštolského exarchátu Gréckokatolíckej cirkvi konala dnes v Trebišove.

Exarcha vladyka Milan Chautur po jej skončení pre TASR povedal, že podľa toho aká bola účasť veriacich, aké boli intenzívne modlitby, tak verí, že prinesie pozitívne ovocie.

"Blahej pamäti Ján Pavol II. vyhlásil Eucharistický rok z jednoduchého dôvodu, aby v kresťanstve zostala živá viera v najsvätejšiu sviatosť eucharistie," konštatoval Chautur. Podľa neho najmä účasť na svätej liturgii či na svätej omši a vzťah k svätému prijímaniu signalizuje, že "táto živá viera akosi vyprcháva". Kristus do eucharistických spôsobov chleba a vína vložil svoju vlastnú osobnosť a povedal - ako to vladyka zvýraznil - toto je moje telo, toto je moja krv.

Celoexarchátny eucharistický deň v Trebišove sa začal rannými modlitbami. Archijerejskú sv. liturgiu slávil vladyka na poľnom oltári vedľa tamojšieho chrámu Nanebovzatia Presvätej Bohorodičky. Odtiaľ potom prešiel sprievod asi tisícky veriacich s procesiou cez mesto do kláštora otcov baziliánov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]