magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na Zemplínskej šírave pripravujú projekt Dovolenka v nových líniách
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Jun 05 2005 - 16:25 GMT
Zemplínska šírava 5. júna (TASR) - Projekt Dovolenka v nových líniách, ktorého cieľom je skvalitniť poskytovanie služieb a zvýšiť návštevnosť v rekreačnej oblasti Zemplínska šírava, je v týchto dňoch hotový na 65 percent. S rozpočtovým nákladom 2,8 milióna korún ho realizuje Správa cestovného ruchu (SCR) Vinné v stredisku Hôrka.

Pracovníci ukladajú dlažbu, pokračujú v zemných prácach, úprave zelených plôch, na vytvorení detského ihriska, bazéna a pod. Stavebné práce majú byť podľa riaditeľa SCR Miroslava Jura ukončené do začiatku letnej turistickej sezóny, teda do konca júna. Rekreantom pribudnú aj niektoré novinky. "V ďalších rekreačných strediská, to znamená na Vinianskom jazere vstupujeme do tejto letnej sezóny so zámerom odstúpiť od vyberania rekreačného poplatku, zostane len poplatok za parkovné," uviedol dnes pre TASR Juro. Pripomenul, že rekreačný poplatok sa nevyberá v strediskách Biela hora, Hôrka a Medvedia hora. "Je to odozva na tlak podnikateľov, aby sme zabezpečili dostatočnú návštevnosť tohto strediska", doplnil Juro.

Podľa Jura je pre rekreantov pripravená aj sieť hotelov, ktorých úroveň je vyhovujúca. "Chýbajú nám však doplnkové služby, vytvorenie celodenného programu pre návštevníkov, na čo sa budeme v budúcnosti orientovať," konštatoval Juro. Dodal, že postačujúca je aj kvalita vody na Zemplínskej šírave, preto očakávajú bohatú návštevnosť. Kvalitu vody potvrdila aj správa EK. Šírava je jednou z iba štyroch slovenských lokalít, ktoré v tomto smere spåňajú odporúčané štandardy.

Juro potvrdil, že po zverejnení informácií o grantovej schéme Phare 2003 chcú pripraviť ďalšie projekty orientované na turisticko-informačný systém v okolí Zemplínskej šíravy. Záujem budú mať aj o výstavu nových sociálnych zariadení.

Podľa Jura bola uplynulá LTS vďaka nepriaznivému počasiu najslabšia za posledných desať rokov. Zemplínsku šíravu v strediskách, ktoré patria pod SCR Vinné, navštívilo vlani iba do 100 tisíc turistov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]