magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Majetok štátu sa použije ako vklad do spoločnosti Letisko Košice-Airport Košice
@ Aktuálne -> Doprava      Jun 21 2005 - 16:02 GMT
Bratislava 21. júna (TASR) - Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR predložilo na rokovanie vlády návrh na schválenie vkladu majetku štátu v správe ministerstva do majetku spoločnosti Letisko Košice – Airport Košice, a. s. Vláda SR na svojej 136. schôdzi predložený návrh prerokovala a schválila.

Predmetom nepeňažného vkladu je majetok v areáli Letiska Košice, ktorý prešiel na ministerstvo po zrušení príspevkovej organizácie Slovenská správa letísk na základe rozhodnutia ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií o zrušení Slovenskej správy letísk. Vkladaný majetok pozostáva z terminálu pre cestujúcich na letisku Košice a bývalého majetku Vojenskej leteckej akadémie v Košiciach. V súčasnosti predmetný majetok využíva akciová spoločnosť Letisko Košice – Airport Košice, a. s., na svoju podnikateľskú činnosť prostredníctvom nájomnej zmluvy. Celková hodnota vkladaného majetku je vo výške 543,52 milióna Sk.

Akciová spoločnosť Letisko Košice – Airport Košice, a. s., bola založená dňa 26. apríla 2004 v súlade so zákonom o letiskových spoločnostiach a o civilnom letectve (letecký zákon). V rámci predmetu činnosti vykonáva najmä prevádzkovanie letísk a všetkých činností spojených s údržbou prevádzkových plôch a služieb poskytovaných na vybavenie cestujúcich a nákladu. Základné imanie pri založení spoločnosti bolo vo výške 1,752 miliardy Sk.

Súčasťou majetku akciovej spoločnosti je aj prioritný infraštruktúrny majetok, ktorý slúži na zabezpečenie strategických hospodárskych záujmov Slovenskej republiky, na obranu a bezpečnosť štátu.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]