magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pre onkologických pacientov v Košiciach získali polohovateľné postele
@ Aktuálne -> Medicína      Jun 28 2005 - 05:45 GMT
Košice (TASR) - Zlepšiť podmienky hospitalizácie ťažko chorých pacientov košického Východoslovenského onkologického ústavu (VOÚ) pomôžu polohovateľné postele v hodnote trištvrte milióna korún, ktoré ako pomoc z Nemecka odovzdal včera vedeniu podpredseda Výboru NR SR pre zdravotníctvo Viliam Novotný.

Pomoc prišla v rámci projektu sociálno - ekonomickej pomoci Kamióny pre východné Slovensko, ktorú od vlaňajška realizuje slovensko-európska kultúrna spoločnosť Feman.

Ako uviedol Novotný, je dobré, že VOÚ vznikol ako výsledok reštrukturalizácie košického zdravotníctva, "pravdou však je, že v mnohých atribútoch nespåňa požiadavky na základné materiálno-technické vybavenie, najmä čo sa týka hospitalizácie. Preto sa rozhodol, že prvý kamión s polohovateľnými posteľami nasmeruje práve do VOÚ. Jeho riaditeľ Alexandre Berč darovaných 25 polohovateľných postelí privítal s tým, že by ich potreboval ešte aspoň 100. Zástupca spoločnosti Feman Eduard Buraš informoval, že čoskoro možno očakávať ďalšiu zásielku polohovateľných postelí a nábytku, ktorú pre východ Slovenska pripravujú v Dolnom Sasku.

VOÚ vznikol v Košiciach v roku 2003 v rámci akcie ministra zdravotníctva SR Rudolfa Zajaca "guľový blesk" s cieľom poskytovať zdravotnícke služby, za ktorými museli pacienti často cestovať do Národného onkologického ústavu v Bratislave. Podľa riaditeľa Berča ho postupne vybavujú najmodernejšou technikou a čoskoro by mali otvoriť nové pracoviská rádioterapie vybavené lineárnym urýchľovačom a kobaltovým ožarovačom.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]