magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Gombaseku začali 47. kultúrne slávnosti Maďarov žijúcich na Slovensku
@ Aktuálne -> Región      Jul 10 2005 - 08:10 GMT
Rožňava (TASR) - Pod zamračenou oblohou začali sa včera popoludní v prírodnom amfiteátri v Gombaseku 47. kultúrne slávnosti, ktoré už tradične pripravuje oblastný výbor Csemadoku v Rožňave.

Prvý deň celoštátnej kultúrnej slávnosti Maďarov žijúcich na Slovensku patril dvadsiatke predovšetkým domácich súborov z celého juhu Slovenska. Tisíc až tisícdvesto divákov malo príležitosť vypočuť si ženské spevácke skupiny z Hosťovej, Pederu, Kráľovského Chlmca, Malého Horešu, Hrhova, Lipovníka a Dunajskej Stredy. Okrem iných sa prestavila aj rómska folklórna skupina z Čoltova, súbory ľudového tanca z Rožňavy, Veľkého Medera, Levíc a citarový súbor zo Sládkovičova.

Podľa režiséra programu Sándora Pappa sa aj vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry SR podarilo zabezpečiť nielen vysoký počet 665 účinkujúcich v rámci 44 programových čísiel, ale aj pestrú žánrovú skladbu programu.

Dvojdňové podujatie vyvrcholí v nedeľu galaprogramom účinkujúcich z Karpatskej kotliny, na ktorom vystúpia súbory z Maďarska, Slovinska a Ukrajiny. Predchádzať mu bude špeciálny program pre deti a bloky maďarských a populárnych piesní. Pre mnohých je však lákadlom najmä večerné vystúpenie legendárnej maďarskej rockovej kapely Omega. Na Slovensku sa svojim priaznivcom predstaví opäť po tridsiatich rokoch.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]