magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

UTOROK v športe /hádzaná, futbal/
@ Aktuálne -> Šport      Jul 12 2005 - 20:42 GMT
Hádzaná: Do prípravy pred 4. ročníkom WHIL sa už pustila aj Šaľa a Michalovce

Michalovce/Šaľa 12.júla (TASR) - S prípravou na nasledujúci majstrovský ročník spoločnej slovensko-českej súťaže (WHIL) začali v pondelok hádzanárky oboch tímov, ktoré pred dvoma mesiacmi bojovali o národný titul - Slovan Duslo Šaľa i Iuventa Michalovce.

V kolektíve majstrovského tímu prebehlo množstvo výrazných zmien - od Váhu sa do dánskeho Fredrikshavnu vybrala kanonierka Katarína Dubajová, do nemeckého Dortmundu ďalšia spojka Zuzana Hrabovská, do maďarského Dunaferru brankárka Katarína Harišová a do vzdialenejšieho Debrecínu pivotka Jana Caltíková i krídelníčka Dagmar Stuparičová. "Do nášho kádra sa ale vracia z Lipska Marcela Vlčková a v bránke očakávame výborné výkony znova v podaní Lívie Kodayovej, teraz už Némethovej, ktorá sa vracia z materskej dovolenky," informoval sekretár klubu Ladislav Kovács. Deväťnásobný slovenský šampión navyše z domácich vôd vylovil ďalšie dve výraznejšie posily - Sylviu Antalovú a Máriu Csalavu. Na trénerskej lavičke svojho bývalého asistenta Štefana Kelemena nahradila Darina Braunová, ktorá sa vrátila po ročnom pôsobení v neďalekých Šuranoch. Novú zostavu chemičiek ako prvý preverí maďarský Györ v dvojzápase 26. júla. Nasledovať budú testy s japonskými juniorkami, ďalší dvojduel s Györom (tentoraz v Šali) a turnaje v Banskej Bystrici, Olomouci a nakoniec tradičný turnaj O pohár generálneho riaditeľa Duslo a. s. (27.-28. augusta) za účasti Bystričaniek, Olomouca a poľských Kielcov. "Už 26. júla sa však dozvieme meno nášho prvého súpera v predkole Ligy majstrov. Už tam môžeme naraziť na mimoriadne prestížneho súpera ako je napríklad dánsky Viborg," prezradil Kovács. Práve na tomto klube si Šaľa vylámala zuby aj pred dvoma rokmi a Braunová vtedy sa vysokú prehru na Jutskom polostrove zaplatila miestom.

Úradujúce vicemajsterky Slovenska začali v domácich podmienkach a trénerovi Danišovi sa na úvodnom tréningu hlásilo týchto 17 hráčok: Vaverková, Krajcárová, Plencnerová (z dorastu) - Fialeková, Kundratová, Dittelová, Tóthová, Cinová, Vorreiterová, Beňušková, Drotárová, Školková (Partizánske), Jenčíková, Hodošková (Partizánske), Szõlõsziová, Zemáneková, Gregorčíková (všetky z dorastu). Chýbali zranená dorastenka Lukáčová a po materskej dovolenke vracajúca sa skúsená pivotka Lívia Kalaninová, ktorá sa zapojí až na budúci týždeň. "Vyšli sme jej v ústrety, pretože chápeme jej materské povinnosti. Sme presvedčení, že keď sa postupne dostane do optimálnej fyzickej i hernej pohody, bude patriť medzi najväčšie opory družstva," komentoval neprítomnosť L. Kalaninovej manažér klubu Pavol Mačičák.

Tréner Iuventy Dušan Daniš na margo prípravy poznamenal: "Kondičnú časť chceme absolvovať do konca júla, v auguste už plánujeme prechod na hernú časť. K zlepšovaniu nášho prejavu by mali poslúžiť účasti na turnajoch v Michalovciach, Olomouci a Belehrade, ale aj dve prestížne stretnutia proti reprezentácii Brazílie,„ konštatoval Dušan Daniš a zároveň si poťažkal na oslabenie družstva na krídlach. Po minulej sezóne Iuventu opustili až tri krídelníčky - Haščáková, Molnárová a Hricíková. "Získali sme síce Hodoškovú z Partizánskeho, ale kým vlani sme mali pravé i ľavé krídlo zdvojené, teraz máme k dispozícii už len Jenčíkovú. Do prípravy sme preto zapojili tri dorastenky, Szõlõsziovú, Gregorčíkovú a Zemánekovú. Uvidíme, ako sa budú ukazovať v príprave a podľa toho sa zariadime," doplnil tréner Michaloviec.

***

Hádzaná: Kráľ strelcov Radoslav Antl na nútenej dovolenke

Košice 12. júla (TASR) - Najlepší strelec v uplynulých dvoch sezónach hádzanárskej Interligy mužov Radoslav Antl je momentálne bez angažmán. Donedávna ešte bundesligový Essen, do ktorého prestúpil z Tatrana Prešov, totiž nedostal licenciu potrebnú k štartu v najvyššej nemeckej súťaži.

"Je to tak, som nezamestnaný a z toho všetkého aj poriadne rozladený," povedal ľavý krídelník. Zároveň vyvrátil správy hovoriace o tom, že by už podpísal zmluvu s jedným zo švajčiarskych klubov. "Ani so švajčiarskym, španielskym a ani maďarským. V tejto chvíli sú to všetko iba fámy," zareagoval rýchlonohý reprezentant. Nepoprel však, že sa s ním už kontaktovali viaceré kluby... "Bolo ich štyri alebo päť, to nie je dôležité. Rozhodujúce bude, s ktorým z nich sa nakoniec dohodnem. Užívam si teda nútenú dovolenku, no najradšej by som už zarezával v príprave, veď je najvyšší čas," dodal donedávna miláčik prešovských tribún v majstrovskej Tatran Handball Arene.


***

Futbal: HFC Humenné - MFK Košice 0:3 v prípravnom stretnutí

Humenné 12. júla (TASR) - V utorňajšom prípravnom stretnutí zvíťazili futbalisti MFK Košice nad domácim HFC Humenné 3:0.

HFC Humenné - MFK Košice 0:3 (0:1)

Góly: Kaminský, Jelšic, Lazúr   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]