magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košickí taxikári sú proti detským sedačkám v taxíkoch
@ Aktuálne -> Doprava      Jul 24 2005 - 08:31 GMT
Košice 22. júla (TASR) - Košickí taxikári sú proti navrhovanému povinnému zavedeniu sedačiek a podložiek pre deti v taxíkoch a v prípade prijatia takejto novely zákona o prevádzke na pozemných komunikáciách sú pripravení na protest pred NR SR.

"Pokiaľ v cechu taxikárov po prípadnom prijatí normy vznikne takýto návrh, určite budeme realizovať nejaký protest," uviedol pre TASR majiteľ jednej z košických taxislužieb Peter Kužel. Osobne si však myslí, že to v parlamente neprejde a "zvíťazí zdravý rozum".

Taxikári sa obávajú technických problémov pri používaní sedačiek a v neposlednom rade očakávajú aj "zníženie už aj tak nízkych tržieb". Podľa Kužela je za návrhom snaha lobistických skupín zvýšiť dopyt na trhu po sedačkách. Zároveň si myslí, že skôr by sa vzhľadom na pribúdajúci počet rýchlych automobilov mala skvalitňovať cestná infraštruktúra.

Podľa Marty Bujňákovej z tlačového odboru Prezídia PZ sedačky zatiaľ nie sú v autách v SR povinné a v niektorých európskych štátoch platí nariadenie len na diaľniciach. "Je však v záujme každého vodiča a rodiča ustrážiť maximálnu bezpečnosť pre deti pri preprave autom, aj keď žiadna milujúca náruč neubráni dieťa, ak dôjde k vážnej dopravnej nehode," dodala.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]