magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

NEDE¼A v športe /basketbal, futbal/
@ Aktuálne -> Šport      Jul 31 2005 - 19:25 GMT
Basketbal: Veľkú cenu SR získali Litovčanky, Slovenky tretie

Košice 31. júla (TASR) - Víťazom medzinárodného turnaja basketbalistiek o Veľkú cenu SR v Košiciach sa stali Litovčanky, Slovenky obsadili tretiu priečku.

V nedeľňajšom záverečnom stretnutí turnaja vyhralo Turecko nad SR 79:67.

Slovensko - Turecko 67:79 (30:38)

Zostava a body SR: Dušičková 15, Hiráková 15, Frniaková 13, Žirková 4, Michulková (Libičová 7, Polónyinová 5, Lásková 4, Nagyová 3, Kupčíková 1, Barényiová, Jalčová) - najviac: Kimyaciogluová 12. Rozhodcovia: Gabara a Hricišin, tr. hody: 16/12 - 26/18, trojky: 5:3, techn.chyba: 29. Libičová, 200 divákov.

V zaujímavom Slovenky od 4. min prehrávali a i keď sa bodovo niekedy tureckým hráčkam priblížili, aj tak najvyšší bodový rozdiel (21) bol v 29. min za stavu 44:65. Žiaľ, minútu predtým, za stavu 37:44 sa zranila kapitánka Žirková (ľavý členok) a na hre tímu sa to citeľne prejavilo. V závere zápasu Slovenky dokázali už len prikrášliť výsledok.

Jozef Rešetár, tréner SR: "Ukázalo sa, že Turkyne hrajú najrýchlejší basketbal v Európe. Žiaľ, my sme odišli v zápase strelecky a mali sme aj problém vyrovnať sa s ich hrou."

Konečné poradie VC SR: 1. Litva 7 b., 2. Turecko 7, 3. SLOVENSKO 6, 4. Chorvátsko 5, 5. Fínsko 5,

All-stars team: Frniaková (SR), Kausaite (Litva), Kimyaciogluová (Tur.), Engirová (Tur.), Tukanenová (Fín.)

***

Futbal: Zemplín Michalovce - ŠK Odeva Lipany 2:1 v 2. kole II. ligy

Bratislava 31. júla (TASR) - Druhá futbalová liga mala v nedeľu na programe dva zápasy 2. kola.

Zemplín Michalovce - ŠK Odeva Lipany 2:1 (1:0)

Góly: 9. Šafranko (z 11 m), 77. Bajza - 90. Hovančík. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Rad. Tomko, Bajza - Kubánka, Angelovič, ČK: 78 Bajza (Michalovce) po druhej žltej, 1650 divákov.

V úmornej horúčave mužstvá prispôsobili tempo hry počasiu a pomalšie sa rozbiehali. Vedenia sa ujali domáci po góle z pokutového kopu a až do záveru stretnutia čakali na druhý ból. Ten padol z hlavy Bajzu, ktorý zároveň videl červenú kartu. V záverečnej dráme hostia stihli skorigovať, no Michalovce si už víťazstvo nenechali ujsť.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]