magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Otec v Zádieli strieľal na vlastného syna
@ Aktuálne -> Región      Aug 03 2005 - 14:23 GMT
Košice 3. augusta (TASR) - Otec v Zádieli v okrese Košice - okolie strieľal v utorok na vlastného syna. Polícia ho stíha pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Obvinený dôchodca vo dvore rodinného domu po predchádzajúcej hádke postrelil 39-ročného syna z legálne držanej zbrane do predkolenia pravej nohy. Spôsobil mu zranenie s časom liečenia a práceneschopnosťou jeden mesiac. Policajti krátku guľovú zbraň so zásobníkom a štyrmi nábojmi zaistili. Obvineného vyšetrovateľ dal do policajnej cely s návrhom na väzbu.

Pre trestný čin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a pre trestný čin porušovania domovej slobody obvinil vyšetrovateľ v utorok aj 46-ročného Štefan Ž. z Rudnian v okrese Spišská Nová Ves.

V minulosti už dvakrát súdne trestaný páchateľ v pondelok okolo 20. hodiny v rudnianskej rómskej osade Zabijanec pod vplyvom alkoholu zatváracím nožíkom s dåžkou čepele sedem centimetrov zaútočil a trikrát bodol 22-ročného Cyrila H. V ďalšom útoku mu zabránil jeden z prítomných, ktorý útočníka od poškodeného odtiahol a privolal na pomoc miestnych Rómov. Poškodeného previezli do spišskonovoveskej nemocnice. Hospitalizovali ho s bodnou ranou v hrudníku, reznou ranou v oblasti ramena a reznou ranou v spánkovej časti hlavy. Zo zranení sa bude liečiť približne 14 dní.

Obvinený z miesta činu ušiel a zabarikádoval sa v jednej z chatrčí. Policajti ho z nej donucovacími prostriedkami vytiahli a predviedli na policajnú stanicu. Po vypočutí útočníka prepustili a bude stíhaný na slobode.

TASR informovala dnes krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]