magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Opravy ciest v Michalovskom a Sobraneckom okrese stáli KSK 90,3 milióna Sk
@ Aktuálne -> Verejná správa      Aug 03 2005 - 14:25 GMT
Michalovce 3. augusta (TASR) - Do opráv 16 úsekov ciest II. a III. triedy vo vlastníctve Košického samosprávneho kraja (KSK) s dåžkou vyše 40 kilometrov (km) investovala košická regionálna samospráva vyše 90,3 milióna Sk.

Za účasti predsedu KSK Rudolfa Bauera odovzdali v okresoch Michalovce a Sobrance 13 úsekov opravených ciest. V auguste k nim pribudnú ešte ďalšie dva a v septembri jeden úsek.

"Skvalitnenie vozoviek na Zemplíne potešilo tamojšie obyvateľstvo, ale aj návštevníkov turistických centier v okolí Zemplínskej šíravy," uviedla dnes hovorkyňa KSK Soňa Jakešová. Dodala, že ukončené sú napríklad úseky ciest na trase Zemplínska šírava-Kamenec-Jovsa, Podhoroď-Ruský Hrabovec, či Zemplínska Široká-Palín a podobne.

KSK financuje opravu spomínaných cestných komunikácií vďaka projektu verejného a súkromného partnerstva (PPP). V KSK bolo v rámci projektu na stavebné úpravy vytipovaných 92 úsekov ciest a 3 mosty s celkovou dåžkou 200 kilometrov (km). Finančné náklady predstavujú spolu 500 miliónov Sk. Opravy ciest sa začali realizovať v máji a dokončené budú v novembri. V súčasnosti je už väčšina komunikácií opravená, stavbári finišujú ešte na 27 úsekoch.

Najviac ciest KSK v rámci projektu PPP opraví v okrese Košice-okolie, kde sa podľa odborného posudku nachádzali cesty v najhoršom stave. Dovedna to bude 48 úsekov.

Vo vlastníctve KSK je 1 953 km ciest. Na cestách II. a III. triedy sa v kraji nachádza 658 mostných objektov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]