magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

SOBOTA v športe /futbal, vodné pólo, hádzaná, basketbal /
@ Aktuálne -> Šport      Aug 06 2005 - 20:10 GMT
Futbal: MFK Košice - FC Rimavská Sobota 3:0 v 3. kole II. ligy


MFK Košice - FC Rimavská Sobota 3:0 (1:0)

Góly: 2. Majerník, 66. Krakovský z 11 m, 76. Piatka. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Školník, R. Šimko, Král, Piatka - Kubinec, Pisár, Jurčák, 4650 divákov.

V šlágri kola sa ujali Košičania vedenia už v úvode po góle Majerníka. Hra sa potom vyrovnala, ale po druhom góle v 66. min z jedenástky si domáci vypracovali celý rad príležitostí a zaslúžene vyhrali trojgólovým rozdielom.

***

Futbal: LAFC Lučenec - Zemplín Michalovce 2:1 v 3. kole II. ligy

Bratislava 6. augusta (TASR) - Druhá futbalová liga mala v sobotu na programe päť zápasov 3. kola. Stretnutie Senec - Podbrezová predohrali v piatok 5. augusta (2:0), Trnava B - Zl. Moravce a Nitra B - Šaľa sa hrá v nedeľu 7. augusta.

LAFC Lučenec - Zemplín Michalovce 2:1 (0:0)

Góly: 81. Doležel, 83. Balaško z 11 m - 90.+ Šafranko z 11 m. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Drugda, Csányi - Horochonič, Šafranko, 2950 divákov.

Domáci nováčik chcel konečne prelomiť streleckú smolu a konečne zvíťaziť. Zaslúžene sa mu to podarilo po jasnej prevahe a viacerých gólových príležitostiach v závere zápasu.

***
Vodné pólo: Na Memoriáli Bartolomeja Ščavnického 3. víťazstvo slovenských nádejí

Košice 6. augusta (TASR) - Mladí slovenskí vodní pólisti absolvovali bez straty bodu základnú časť trojdňového 29. ročníka medzinárodného turnaja kadetov o Memoriál Bartolomeja Ščavnického na letnom kúpalisku ŠKP v Košiciach. Po víťazstvách nad V.Britániou 5:2 a Slovinskom 5:3, zdolali v sobotu predpoludním aj nádeje Poľska 10:7. V súboji o postup do finále sa v sobotu večer znovu stretnú s V.Britániou, druhú semifinálovú dvojica tvoria Slovinsko s Poľskom.

Výsledky:

Veľká Británia - Slovinsko 8:12 (1:4, 3:3, 2:4, 2:1)

Slovensko - Poľsko 10:7 (1:1, 4:2, 2:2, 3:2)
Góly SR: Janíček 3, Nedbal a Košík po 2, Vaňo, Seman a Pataki po 1.

Poradie po základnej časti: 1. Slovensko 6, 2. Slovinsko 4, 3. Poľsko 2, 4. V.Británia bez bodu.

***

Vodné pólo: Vo finále Memoriálu B.Ščavinského súboj Slovenska so Slovinskom

Košice 6. augusta (TASR) - Do nedeľňajšieho finále 29. ročníka medzinárodného vodnopólového turnaja kadetov o Memoriál Bartolomeja Ščavinského sa prebojovali celky Slovenska a Slovinska. Nádeje hostiteľskej krajiny si hravo poradili s V.Britániou 13:3 a Slovinsko s Poľskom 9:5. Zdolané tímy budú hrať o konečné 3. miesto.

Výsledky:
semifinále:
Slovinsko - Poľsko 9:5 (1:2, 3:1, 3:0, 2:2)
Slovensko - V.Británia 13:3 (4:0, 4:0, 2:3, 3:0)

Góly SR: Nedbal 4, Seman 3, Pataki a Bundschuh po 2, Janíček a Papuga po 1.

***

Vodné pólo: Košickí pólisti dostali ťažkú skupinu v Rijeke

Porto 6. augusta (TASR) - Vodní pólisti ČH Hornets Košice budú jediným mužským slovenským zástupcom v novom ročníku európskych pohárových súťaží. Sobotňajší žreb v dejisku ME kadetiek v portugalskom Porte im v kvalifikačnej B-skupine Pohára LEN 28. septembra - 2. októbra v chorvátskej Rijeke určil za súperov okrem domáceho Primorje Dinamo Moskva, taliansku Cremonu, holandský AZC Alphen, nemecký Bayer Uerdingen a anglický Lancaster. Zo 7-člennej skupiny postúpia ďalej prví štyria. Zostávajúce tri rovnako 7-členné skupiny budú v srbskom Novom Sade (skupina A), v talianskej Brescii (C) a v holandskom Amersfoorte (D).

***

Hádzaná: Slovenky vyhrali v priateľskom stretnutí nad Brazíliou 31:26

Michalovce 6. augusta (TASR) - V priateľskom medzištátnom stretnutí hádzanárok vyhralo Slovensko v Michalovciach nad Brazíliou 31:26. V nedeľu sa hrá odveta o 10.30 h v Sečovciach.

Slovensko - Brazília 31:26 (20:9)

Zostava a góly: Vaverková, Šukalová, Končeková - Molnárová, Školková, Antalová 1, Beňušková 11/6, Hrabovská 7, Szabová 3, Bencöová, Hajíčková, Polláková, A. Tóthová 3, Fábryová 4, Halásová 2 - Santosová 6, C. Da Costová 4, Lopesová 4, Jacquesová 4/2. Rozhodoval: Šubák a Vydka, pok.hody: 6/6 - 6/6, vylúčené: 8:5, 700 divákov.

Slovensko malo v priateľskom meraní silného atraktívneho súpera, účastníka majstrovstiev sveta. Stretnutie malo veľmi dobrú úroveň, i Slovenky od začiatku začali naplno, nezľakli sa protivníka a postupne viedli. Už v 10 min bolo 6:2 a postupne skóre narastalo a darila sa im aj streľba. Víťazstvo mohlo byť ešte pri troche šťastia nad súperom ešte priaznivejšie. Dobre zachytala brankárka Vaverková. Súper sa snažil, po zmene strán pridal na dôraze a koncentroval sa, dokázal čeliť dobre hrajúcim Slovenkám a uhrať prijateľný výsledok.

Tomáš Kuťka, tréner SR: "Zaujímavá, vítaná konfrontácia s atraktívnym súperom. Brazílčanky najmä v druhom polčase ukázali, že sú veľmi dobre pripraveným družstvom účastníka MS. Ako celok sme podali dobrý výkon a v rýchlom bojovnom stretnutí sme zaslúžene zvíťazili."

***

Basketbal: Sp.Nová Ves - akademici SR 74:101 v príprave na SLU

Spišská Nová Ves 6. augusta (TASR) - V prípravnom basketbalovom stretnutí v Spišskej Novej Vsi vyhrali slovenskí akademici nad BK AC LB Spišská Nová Ves 101:74. Akademici SR odohrali stretnutie v rámci prípravy na svetovú letnú univerziádu v Turecku.

BK AC LB Spišská Nová Ves - Akademici SR 74:101 (24:45)
Najviac bodov: Pešta 11 - Gavel 24, 300 divákov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]