magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Žatvené práce na Zemplíne komplikujú výdatné zrážky
@ Aktuálne -> Región      Aug 17 2005 - 18:48 GMT
Trebišov 17. augusta (TASR) - Žatevné práce, ktoré v Trebišovskom okrese zaznamenali najmenej dvojtýždňový sklz v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi, komplikuje daždivé počasie.

Obilie je z polí pozbierané asi z 90 % plôch.

"Aj keď prestane pršať, potrvá tri - štyri dni, pokiaľ pôda obschne a do polí sa bude môcť dostať žatevná technika," uviedol dnes TASR riaditeľ Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (RPPK) v Trebišove Ján Krucovčin. Dodal, že viaceré poľnohospodárske podniky na juhu okresu už v žatve finišovali. "Výnosy však nevyzerajú byť najlepšie, sú podstatne slabšie ako vlani a ani o dobrej kvalite obilia sa nedá hovoriť," konštatoval Krucovčin.

Žatva v Trebišovskom okrese meškala z dôvodu nepriaznivého počasia v uplynulých mesiacoch. Chlad sa podpísal pod neskoré dozrievanie obilia. Krucovčin dodal, že termín ukončenia žatevných prác si netrúfa odhadnúť.

V Trebišovskom okrese je registrovaných 47 akciových spoločností a družstiev, 213 súkromne hospodáriacich roľníkov a 260 fyzických osôb. Hospodária spolu na 66 906 ha poľnohospodárskej pôdy.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]