magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Sto dní pred voľbami do VÚC predstavil svoj volebný program Rudolf Bauer
@ Aktuálne -> Verejná správa      Aug 18 2005 - 16:05 GMT
Košice 18. augusta (TASR) - Ako prvý v Košickom kraji predstavil dnes, presne 100 dní pred regionálnymi voľbami, svoj volebný program súčasný župan Rudolf Bauer.

"Môžem povedať, že mám dobrý pocit za tie štyri roky, že veľa vecí sa veľmi posunulo dopredu. Mali sme na začiatku ťažkú úlohu budovať úrad, preberať majetok, rozbiehať nové procesy," uviedol dnes na stretnutí s novinármi. Veľa aktivít regionálna samospráva pod jeho vedením rozbehla a chce v nich pokračovať. "Viem si predstaviť, čo je potrebné urobiť v tom druhom polčase, v druhom volebnom období, čo by sa dalo urobiť a ako by táto samospráva pomohla ľuďom, všetkým obyvateľom v Košickom kraji," povedal opätovne kandidujúci Bauer.

Do volieb vstupuje aj oficiálne s víziou budovať lepší život všetkých obyvateľov kraja, ponúka kontinuitu a slušný, poctivý a čestný prístup pri manažovaní regionálnej samosprávy. Prioritami v Bauerovom volebnom programe sú vytváranie nových pracovných príležitostí a regionálny rozvoj, podpora ľudského kapitálu a rodín, budovanie cestnej a environmentálnej infraštruktúry a tiež informačnej diaľnice kraja a lacného internetu na vidieku.

Bauerova volebná kampaň, ktorá sa začne 17 dní pred voľbami teda 9. novembra, bude postavená na osobnom kontakte s voličmi. Pomoc pritom očakáva od straníckych štruktúr a sympatizantov KDH. Okrem tlačovín chce verejnosť osloviť aj päťdesiatimi billboardmi. K dispozícii sú už aj informácie na webovej stránke www.rudolfbauer.sk.

Tohoročný rozpočet kampane zatiaľ nie je známy, predchádzajúca stála kandidáta KDH vyše milióna Sk. V prvých regionálnych voľbách v roku 2001 uspel spomedzi 23 kandidátov.

KDH už o podpore svojho kandidáta rokovalo s SDKÚ, SMK a HZDS ale aj menšími, programovo blízkymi stranami. Rozhovory nie sú uzavreté a podľa Bauera budú pokračovať až do termínu podania kandidátok. "Voľby županov majú tú výhodu, že sú dvojkolové, teda v prvom kole môže každý postaviť svojho kandidáta a až v druhom kole dochádza akútne k potrebe vytvárania koalícií," poznamenal v tejto súvislosti Bauer.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]