magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Asi 1 500 motorkárov sa stretlo tento víkend na Zemplínskej šírave
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Aug 21 2005 - 09:32 GMT
Zemplínska šírava (TASR) - Asi 1 500 motorkárov zo Slovenska i zahraničia sa stretlo tento víkend na štvrtom ročníku Motozrazu sveta motocyklov Zemplínska šírava 2005.

"Z roka na rok sa zapája do podujatia čoraz viac zahraničných, predovšetkým poľských vyznávačov motoriek. Pridávajú sa aj náhodní turisti. Medzi množstvom nablýskaných strojov sú motorky zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Česka, Ukrajiny, Nemecka, Holandska či Francúzska," informoval TASR člen organizačného výboru podujatia Michal Tvrdý zo združenia Pobis v Považskej Bystrici.

Zraz sa začal už v piatok. Sprievodný program úvodného dňa ladili organizátori v štýle rocku. V sobotu popoludní odštartovala asi jedenapolhodinová "spanilá jazda" okolo Zemplínskej šíravy. Nasledoval prvý pokus o rekord v "gumovačke". Ako vysvetlil Tvrdý, jazdci majú dva-tri pokusy. Motorky stoja na mieste na vyznačenej čiare a zadné kolesá im prešmykujú, teda gumujú. Vydržať tak musia minimálne štyri až päť sekúnd.

O zábavu divákov sa postarali súťaže zručnosti, napríklad beh na desať metrov v "sedemtonových" čižmách. Organizátorov inšpirovali rozprávkové sedemmíľové čižmy. Hmotnosť potápačských topánok zďaleka nedosahovala sedem ton, ale behať po súši so záťažou päť až sedem kilogramov na nohách, vôbec nebolo jednoduché.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]