magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Dánsky Unomedical začal výstavu závodu v priemyselnom parku v Michalovciach
@ Aktuálne -> Región      Aug 25 2005 - 21:45 GMT
Michalovce 25. augusta (TASR) - Dánska spoločnosť Unomedical dnes slávnostným výkopom v priemyselnom parku v Michalovciach odštartovala výstavbu závodu na produkciu jednorazového sterilného zdravotníckeho materiálu a pomôcok. Závod sa bude rozprestierať na ploche 81 000 štvorcových metrov.

Ukončenie výstavby troch výrobných hál, vrátane dvoch sterilných miestností s rozlohou 16 500 m2, sa očakáva v marci 2006. Výrobný plán zahàňa produkciu kyslíkových a odsávacích katétrov, napájacích hadičiek a rôznych druhov zdravotníckych vakov.

Unomedical v Michalovciach vytvorí 500 pracovných miest. Prvých 400 zamestnancov nájde prácu už budúci rok. Všetci prejdú intenzívnymi školeniami, v pláne sú aj tréningy pre manažérov, špecialistov, technikov a operátorov priamo v Dánsku.

Podľa primátora Michaloviec Jozefa Bobíka bude produkcia závodu čistá a ekologická. Ocenil rôznorodosť skladby zamestnancov, pričom uplatnenie nájdu muži aj ženy. "Investícia pomôže nielen mestu, ale i celému regiónu," uviedol Bobík.

Dánsky investor si vybral Slovensko z viacerých dôvodov. "Rozhodujúcim faktorom bolo priaznivé podnikateľské prostredie, kvalita pracovnej sily a služieb lokálnych dodávateľov, ktoré budeme v budúcnosti využívať. V neposlednom rade je Slovensko členom EÚ a pre nás zaujímavým obchodným partnerom," zdôvodnil strategické rozhodnutie prezident dánskej spoločnosti Henrik Brandt. Ako dodal, cieľom spoločnosti je byť lídrom na trhu, dodávať vysokokvalitné produkty a zlepšovať profesionálnu starostlivosť o pacientov po celom svete.

O výške investície ani o podpore vlády dnes investor nehovoril. Podľa pôvodných informácií exministra hospodárstva SR Pavla Ruska z júna tohto roka mala vláda SR podporiť dánsku spoločnosť investičnými stimulmi v objeme 100 miliónov Sk. Spoločnosť plánuje na východe Slovenska investovať 8,8 milióna EUR, v prepočte 341,9 milióna SKK.

Dánsky Unomedical so sídlom neďaleko Kodane zamestnáva vo svojich závodoch v krajinách EÚ, Austrálii, Mexiku a na ázijskom kontinente zhruba 4 000 ľudí. Ročný obrat spoločnosti dosahuje zhruba 250 miliónov EUR.

(1 EUR = 38,856)   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]