magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Nezamestnaní v okrese Michalovce porušili liečebný režim v 25 prípadoch
@ Aktuálne -> Región      Aug 26 2005 - 22:13 GMT
Michalovce/Bratislava 26. augusta (TASR) - Evidovaní nezamestnaní v okrese Michalovce porušili liečebný režim v 25 prípadoch. Tamojší Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny odhalil neprítomnosť kontrolovanej osoby a ignorovanie predvolania na úrad práce. Uchádzačov o zamestnanie, ktorí porušili liečebný režim, stihne vyradenie z evidencie nezamestnaných na 6 mesiacov.

Hovorca rezortu práce Martin Danko pripomenul, že kontrolná akcia bola zameraná na dodržiavanie liečebného režimu u evidovaných nezamestnaných. Už v priebehu júla rezonovala v médiách informácia, ktorá poukazovala na zneužívanie sociálneho systému v obci Pavlovce nad Uhom, kde nezamestnaní, dočasne uznaní práceneschopnými, nedodržiavali liečebný režim. To bol podnet, aby kontrolóri overili dodržiavanie zákona, zamedzili vykonávanie nelegálnej práce a zabránili zneužívaniu verejných financií.

Danko potvrdil, že michalovský úrad práce už eviduje ďalšie podnety najmä od starostov obcí a tiež zvýšenú aktivitu lekárov, ktorí predvolávajú občanov na kontrolné zdravotné prehliadky.

Rrezort práce zároveň požiadal Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou o preverenie objektívnosti vypisovania PN u tých lekárov, ktorých pacienti porušili liečebný režim a zároveň je u nich tendencia masového vypisovania PN.

V podobných kontrolných akciách bude ministerstvo pokračovať aj v ďalších regiónoch.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]