magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KSK získa financie z EÚ na rozvoj internetu a budovanie inteligentného regiónu
@ Aktuálne -> Verejná správa      Aug 29 2005 - 18:04 GMT
Košice 29. augusta (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) získa zo štrukturálnych fondov EÚ a zo štátneho rozpočtu takmer 20 miliónov Sk na 4 projekty zamerané na budovanie a rozvoj informačnej spoločnosti vo verejnom sektore.

Projekty podala košická župa v rámci výzvy Operačného programu Základná infraštruktúra pre Opatrenie 3.2. Ako TASR informovala hovorkyňa Úradu KSK Soňa Jakešová, riadiaci orgán - Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja (MVRR) SR ich už odobrilo a schválila výberová komisia.

Projekty sú zamerané na vybudovanie verejne prístupných bodov internetu v obciach Tokajskej oblasti a pod Slanskými vrchmi, administratívneho portálu inteligentného regiónu VÚC Košice, verejných prístupových bodov k internetu v knižniciach Košického kraja a verejných prístupových bodov k internetu Združenia obcí v údolí Bodvy.

Projekt verejne prístupného internetu v knižniciach má prispieť k lepšej informovanosti občanov rovnomerne v každom okrese kraja. Umožní aj prístup ku knižnično-informačnému systému Virtua, poskytujúcemu množstvo kvalitných informačných zdrojov. Novozriadených, respektíve zdokonalených prístupových bodov k internetu, bude po ukončení projektu 81. Z toho 76 v knižniciach a 5 v priestoroch VÚC Košice. Celkový rozpočet na projekt predstavuje 5,261 milióna Sk. Nenávratný príspevok z EÚ je 75 % a zo štátneho rozpočtu 20 %. KSK sa bude podieľať na kofinancovaní 5 % z celkovej sumy, čo je 263 000 Sk.

Projekt Administratívneho portálu inteligentného regiónu VÚC Košice umožní verejný prístup k základným elektronickým službám Úradu KSK, mestských a obecných úradov Košického kraja. Pilotný projekt sa realizuje spoločne s mestom Moldava nad Bodvou. Jeho celkový rozpočet je 3,98 milióna Sk. Finančná spoluúčasť KSK predstavuje 199 000 Sk.

Vybudovanie verejných prístupových bodov k internetu v 23 obciach mikroregiónu Združenie obcí Údolia Bodvy má zvýšiť dostupnosť informácií obyvateľom a zlepšiť komunikáciu medzi obcami mikroregiónu, podnikateľskou sférou a inštitúciami. Projekt zároveň prispeje k budovaniu internetovej siete na vidieku. Celkový rozpočet je 5,7 milióna Sk. Päťpercentné kofinancovanie KSK predstavuje 285 000 Sk.

Projekt vybudovania verejného internetu v obciach pod Slanskými vrchmi a Tokajskej oblasti si tiež kladie za cieľ zredukovať rozdielnu úroveň informačnej infraštruktúry medzi regiónmi KSK. Medzi konkrétne výstupy patrí vybudovanie regionálnej siete a prípojných bodov k internetu v 20 obciach, ktoré sú partnermi projektu. Celkový rozpočet je 5,7 milióna Sk, kofinancovanie KSK predstavuje 285 000 Sk.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]