magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Ponuku na privatizáciu bratislavského a košického letiska predložilo 8 firiem
@ Aktuálne -> Doprava      Sep 05 2005 - 21:17 GMT
Bratislava 5. septembra (TASR) - Predbežnú ponuku na privatizáciu 66 % spoločnosti Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a. s., (BTS) a rovnakého podielu v spoločnosti Letisko Košice - Airport Košice, a. s., prejavilo 8 uchádzačov. Oznámilo to Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR.

Podmienky tendra si prevzalo 49 záujemcov, ale do dnešného dňa, keď uplynul termín, predložili predbežné ponuky iba 8 uchádzači. Spomedzi nich vyberie privatizačná komisia záujemcov, ktorým bude umožnený prístup do tzv. data roomu týchto dvoch letísk. Takýto zoznam by mal byť hotový v priebehu dvoch týždňov.

Hlavnými kritériami, na základe ktorých bude komisia rozhodovať o tom, komu z investorov alebo z konzorcií umožní prístup do data roomu, sú finančná ponuka, ekonomická sila investora, jeho prevádzkové skúsenosti a schopnosť viesť tieto významné slovenské letiská. Víťaz privatizácie by mal byť známy do konca tohto roka.

"S počtom predbežných ponúk a s kvalitou uchádzačov, ktorí podali ponuky, sme veľmi spokojní," uviedlo vo vyhlásení MDPT. "Investície do letísk v Bratislave a Košiciach pod vedením medzinárodných letiskových prevádzkovateľov a investorov zaručia dlhodobý rozvoj každého letiska a podporia tak slovenské národné hospodárstvo," dodalo na záver ministerstvo.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]