magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania obvinili hľadačov starej munície
@ Aktuálne -> Región      Sep 08 2005 - 06:32 GMT
Košice (TASR) - Z trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami obvinil policajný vyšetrovateľ tri osoby z okresu Rožňava. Voči ďalším dvom bolo pre rovnaký trestný čin začaté trestné stíhanie.

Rožňavskí policajti u podozrivých vykonali na základe súdneho príkazu v utorok domové prehliadky. Našli tam veľké množstvo streliva do pušiek pochádzajúce z vojnového i súčasného obdobia, ručné, puškové i delostrelecké granáty, delostrelecké míny, rôzne zbrane, súčasti a komponenty strelných zbraní.

Ako TASR informovala hovorkyňa košického Krajského riaditeľstva PZ Jana Demjanovičová, najviac munície sa našlo u už súdne trestaného 25-ročného Karola B. z Drnavy, si ju zadovážil intenzívnym prehľadávaním lesných porastov za pomoci detektora kovov.

U ďalšej obvinenej, 22-ročnej Drnovčanky Viery V. polícia tiež našla väčšie množstvo streliva do pušiek uskladnené v rôznych nádobách a igelitových vreckách. Okrem toho aj tri pištole, dlhú guľovú zbraň, štyri samopaly a rôzne súčasti strelných zbraní, ktoré u nej dočasne prechovával Karol B.

Tretí obvinený 24-ročný Emil H. zo Slavca prechovával okrem množstva streliva do pušiek aj dva kusy mínometných granátov, ručný granát, dlhú guľovú zbraň a komponenty do strelných zbraní.

Po prehliadke bytu i garáže 45-ročného tiež súdne trestaného Róberta K. z Rožňavy sa našlo doposiaľ presne nezistené väčšie množstvo streliva do pušiek a hromadných zbraní. Voči nemu bolo začaté stíhanie pre trestný čin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Rovnako skončil aj 36-ročný Rožňavčan Milan B., ktorému policajti prehľadali rodinný dom v obci Rudná. Aj tam našli zatiaľ nespresnené väčšie množstvo streliva do pušiek a hromadných zbraní. O ďalšom postupe voči obom mužom rozhodnú policajné orgány po vykonaní expertíz.

Nájdené zbrane, strelivo, súčasti a komponenty do zbraní polícia zaistila a budú podrobené expertíznemu skúmaniu.

Obvinení Karol B. a Viera V. boli umiestnení v cele policajného zaistenia, pričom vyšetrovateľ dal podnet na ich vzatie do väzby. Obvinený Emil H. je stíhaný na slobode.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]