magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rýchlostná komunikácia R4 Košice - Milhosť závisí od územného rozhodnutia
@ Aktuálne -> Doprava      Sep 09 2005 - 20:56 GMT
Košice 9. septembra (TASR) - Výstavba dlho očakávanej rýchlostnej komunikácie R4 na východnom Slovensku z Košíc k slovensko - maďarskému hraničnému priechodu v Milhosti závisí od územného rozhodnutia starostov obcí, ktoré ležia na dotknutej približne 22 kilometrovej trase.

Minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Pavol Prokopovič to dnes uviedol na stretnutí s podnikateľmi Košického kraja s tým, že ihneď po doručení územných rozhodnutí je rezort pripravený pokračovať v realizácii akcie v hodnote 5 miliárd Sk. Minister naznačil, že ju brzdia aj odlišné stanoviská samosprávy obce Kechnec, ktorá dokonca navrhuje premiestnenie hraničného priechodu, čo je podľa neho neakceptovateľné.

Prítomných podnikateľov potešila správa, že ministerstvo reálne uvažuje aj s výstavbou rýchlostnej komunikácie Košice - Michalovce, ktorá je v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Z priorít v cestnej infraštruktúre kraja uviedol Prokopovič výstavbu 2. etapy križovatky Prešovská - Sečovská v Košiciach, kde v tomto roku preinvestujú pri dokončovacích prácach navyše o 50 miliónov korún. Ešte v tomto roku začne ministerstvo výberové konanie pre 3. etapu so začiatkom na budúci rok.

Na stretnutí, ktoré zorganizovala Slovenská obchodná a priemyselná komora, informoval Prokopovič východoslovenských podnikateľov aj o prioritách a zámeroch v železničnej a leteckej doprave, poštových a telekomunikačných službách a internetizácii.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]