magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

PIATOK v športe /hokej/
@ Aktuálne -> Šport      Sep 09 2005 - 21:01 GMT
Hokej: Dynamax Nitra - HC Košice 5:2 v 1. kole ST extraligy

HK Dynamax Nitra - HC Košice 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)

Góly: 5., 28. Vozdecký, 10. T. Chrenko, 38. M. Kováčik, 46. Vlk - 30. Bartoš, 58. Vantroba. Rozhodovali: F. Mihálik - Horínek, Tvrdoň, vylúčení: 7:9, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, striedania: 46. Imrich Petrík za Laca (Košice), 4210 divákov

Vo vynovenej Nitra Aréne začali domáci vynikajúco a Vozdecký na 2-krát dorazil Štefankovu strelu. O tri minúty neskôr krásne trafil spomedzi kruhov Tomáš Chrenko a zvýšil vedenie Dynamaxu na 2:0. Druhé dejstvo bolo vyrovnané a hru kazila len zlá kvalita ľadu a "londýnska hmla". Napriek tomu, v 28. min Vozdecký z ľavého kruhu prestrelil Laca a zaznamenal svoj druhý gól v stretnutí. V polovici zápasu sa Bartoš pretlačil pred Fikrta a zasunul za neho puk. Dve minúty pred koncom druhej tretiny využil presilovku Miroslav Kováčik delovkou do protipohybu brankára. V úvode tretej časti hry hrali Košice prakticky stále v oslabení, za čo ich potrestal presnou strelou od modrej Vlk a vyhnal Laca z bránky. Dve minúty pred koncom ešte kozmeticky upravil ukážkovým blafákom Vantroba na konečných 5:2.

***

Hokej: Dynamax Nitra - HC Košice, hlasy trénerov

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Stále považujem Košice za najvážnejšieho kandidáta na titul, aj keď sme ich pomerne jasne porazili. Dnes sme skôr, ako umením, zdolali súpera bojovnosťou a tlak sme dokázali premeniť na góly aj vďaka skvelému publiku."

Dušan Gregor, tréner Košíc: "Nezačali sme zle, ale potom sme postupne ťahali za kratší koniec, keď sme po školáckej chybe dostali prvý gól. Nitra nás predčila bojovnosťou, nám chýbala agresivita a streľba najmä v presilovkách. Čakali sme ťažký zápas, ale s prehrou sme nespokojní."

***

Hokej: Spišská Nová Ves - Považská Bystrica 1:3 v 3. kole I. ligy

VTJ Spišská Nová Ves - HK 95 Považská Bystrica 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)

Góly: 46. Findura - 49., 51. a 59. Micka. Rozhodovali: Pagáč - M. Junek, P. Šefčík, vylúčení: 7:11, navyše: Ilavský (Sp.N.Ves) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 450 divákov.

Vyrovnaná prvá tretina priniesla viac gólových šancí hosťom. Dobrý dramatický hokej sa hral aj v druhej tretine, chýbali len góly. Brankári boli ústrednými postavami zápasu. Zásluhou oboch mužstiev sa hral dobrý hokej. Hosťom sa v závere vydarila streľba, z čoho rezultovali rozhodujúce góly.

***

Hokej: VTJ Trebišov - MšHK Prievidza 1:2 pp a sn v 3. kole I. ligy

VTJ Trebišov - MšHK Prievidza 1:2 po predåžení a samostatných nájazdoch (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Góly: 60. Dzúrik - 5. Natný, samostatný nájazd: Ráček. Rozhodovali: M. Findura - Kubuš, T. Orolín, vylúčení: 3:3, navyše: Páleš 2+2+10 osobný za nešportové správanie, Grman 10 min za nešportové správanie (obaja Trebišov) presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 650 divákov.

Prvú šancu na úvodný gól využili hostia už v 5. min zápasu Natným, ktorý potrestal chybu domácej obrany. Ïalšie šance na oboch stranách už ani jedno z mužstiev nepremenilo na gól. Druhá tretina gól nepriniesla, i keď v nej bolo množstvo šancí a hral sa výborný, rýchly a útočný hokej. Záverečná časť na rýchlosti gradovala, za trocha dlhší koniec ťahali Zemplínčania, no gól sa im nepodarilo vsietiť. Vyrovnania sa presa len dočkali 37 sekúnd pred záverečnou sirénou nádherným Dzúrikovým gólom, ktorý padol počas power play domácich. Desaťminútové predåženie rozuzlenie neprinieslo, a tak na rad prišli samostatné nájazdy, ktorých boli úspešnejší hostia o jeden gól úspešnejší.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]