magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Michaľanmi v Trebišovskom okrese sa prehnala prietrž mračien
@ Aktuálne -> Región      Sep 12 2005 - 22:24 GMT
Michaľany 12. septembra (TASR) - Silná asi hodinu trvajúca prietrž mračien sa dnes prehnala obcou Michaľany v Trebišovskom okrese.

Prívalové vody z okolitých polí nestihlo prijať koryto miestneho potoka, ktorého hladina stúpla o vyše meter. Voda zaplavila miestne komunikácie, pivnice a studne s pitnou vodou. "Keďže voda na cestách dosahovala viac ako pol metra, policajti museli odstaviť premávku," uviedol pre TASR starosta obce Štefan Tatranský. Dodal, že prietrž mračien má na svedomí aj asi 40 zaplavených pivničných priestorov rodinných domov a takmer 70 záhrad a dvorov.

Podľa starostu sa divoké vody podpísali aj pod narušenú statiku lávok a mosta cez potok v blízkosti obecného úradu a poškodené miestne komunikácie. "O škodách je predčasné hovoriť, teraz ťaháme vodu zo studní a pivníc," doplnil Tatranský.

Obyvateľom obce Michaľany pomáhajú trebišovskí hasiči. Silný lejak sa údajne prehnal aj obcou Veľaty.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]