magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Obyvatelia zemplínskej obce Michaľany čistia obec po pondelkovej prietrži
@ Aktuálne -> Región      Sep 13 2005 - 12:50 GMT
Michaľany 13. septembra (TASR) - Zaplavených asi 40 pivničných priestorov rodinných domov, 70 dvorov a záhrad a približne 30 studní s pitnou vodou zanechala silná prietrž mračien, ktorá sa v pondelok prehnala obcou Michaľany v Trebišovskom okrese.

"Obyvatelia obce pokračujú dnes od skorého rána v čistení priestorov a odčerpávaní vody," uviedol pre TASR starosta Štefan Tatranský. Dodal, že okrem trebišovských hasičov sa na odčerpávaní vody si zaplavené priestory čistia aj dedinčania. " Kúpili sme čerpadlo a poškodeným obyvateľom veziem z trebišovských poisťovní potrebné formuláre, aby som im ušetril cestu," doplnil starosta.

Prívalové vody z okolitých polí nestihlo prijať koryto miestneho potoka, ktorého hladina stúpla o vyše metra. Voda zaplavila tiež miestne komunikácie a pivnicu obecného úradu. "Požiadali sme hygienikov o pomoc pri poskytnutí prostriedkov na dezinfekciu studní," povedal Tatranský.

Podľa starostu sa divoké vody podpísali aj pod narušenú statiku lávok a mosta cez potok v blízkosti obecného úradu.

Lokálnu prietrž mračien sprevádzal miestami aj ľadovec, škody na úrode však nespôsobil.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]