magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

ISAP považuje kúpu slovenských letísk za vynikajúcu príležitosť
@ Aktuálne -> Doprava      Sep 15 2005 - 06:56 GMT
Bratislava (TASR) - Medzinárodné konzorcium Independent Slovak Airport Partners (ISAP) sa považuje za vhodného strategického partnera pre verejnú správu v privatizačnom procese bratislavského a košického letiska. "Konzorcium tvoria spoločnosti, ktoré disponujú nielen zdrojmi, ale aj medzinárodnými skúsenosťami," vyhlásila výkonná riaditeľka spoločnosti Galaxy Management Services Corinne Namblardová.

Táto spoločnosť je jedným z členom konzorcia, ďalšími sú Cologne Bonn International Airport, SNC-Lavalin International a Airport Consulting Vienna. Členovia konzorcia považujú privatizáciu slovenských letísk za vynikajúcu príležitosť a sú presvedčení, že majú nezávislé záujmy a schopnosti globálneho vytvárania sietí, aké iní konkurenti nemajú.

Cologne Bonn International Airport je najväčšie nízkonákladové letisko v Európe a zároveň druhé najväčšie nákladné letisko v Nemecku. V tomto roku má prepraviť viac ako 9 miliónov pasažierov. SNC-Lavalin Internacional je jednou z najväčších inžiniersko-stavebných spoločností na svete. Vlastní a spravuje infraštrukturálne projekty s aktívami 3 miliardy kanadských dolárov.

Galaxy Management Services je správcom Galaxy fondov a ich prostredníctvom investuje a spravuje infraštruktúrne projekty po celom svete. Airport Consulting Vienna sa špecializuje na poradenstvo pre letiskové spoločnosti.

O privatizáciu 66 % spoločnosti Letisko M. R. Štefánika - Bratislava Airport, a. s., (BTS) a rovnakého podielu v spoločnosti Letisko Košice - Airport Košice, a. s., sa pôvodne zaujímalo 49 subjektov. Predbežné ponuky predložilo iba 8 spoločností, z ktorých sa na shortlist dostalo 5 záujemcov.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]