magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Prielome Hornádu začali vymieňať stúpačky
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny      Sep 16 2005 - 07:48 GMT
Hrabušice (TASR) - S rekonštrukciou zabezpečovacích pomôcok na turisticky exponovaných trasách v Slovenskom raji po letnej sezóne začali pracovníci Podniku obecných služieb z Hrabušíc. V Prielome Hornádu budú do piatku vymieňať doterajšie kovové stúpačky za modernejšie na špeciálnych úchytkách. Roklina je preto po obidva dni uzatvorená a turisti si môžu zvoliť náhradné trasy v Slovenskom raji - Suchú Belú, Piecky, Veľký Sokol, Malý Kyseľ či Veľký Kyseľ.

Starosta Hrabušíc Štefan Labuda pre TASR uviedol, že rekonštrukcia stúpačiek si vyžiada 70 tisíc korún. Práce chcú ukončiť v piatok, aby bol Prielom Hornádu počas víkendu opäť prístupný pre turistov.

Tohtoročnú letnú sezónu hodnotí ako priemernú. "Zaznamenali sme mierny nárast počtu turistov, ale sezóna mohla byť oveľa lepšia nebyť chladného a daždivého počasia v druhej polovici prázdnin," uviedol starosta. Podľa neho turisti pozitívne hodnotili najmä skutočnosť, že parkovisko na Podlesku bolo bezplatné.

Labuda doplnil, že na vstupnom získali približne 4,6 milióna korún, z nich 2,5 milióna už investovali do opráv a údržby turistických chodníkov a zabezpečovacích pomôcok. Investovať do zlepšenia služieb chcú všetky prostriedky zo vstupného. Úplnou novinkou v turisticky atraktívnej časti Slovenský raj - sever bude web kamera, ktorú by mali nainštalovať na Kláštorisku koncom septembra.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]