magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

PIATOK v športe /vodné pólo, atletika/
@ Aktuálne -> Šport      Sep 16 2005 - 14:02 GMT
Vodné pólo: Generálka juniorov na MS v Szentesi na turnaji mužov

Košice 16. septembra (TASR) - Slovenská juniorská vodnopólová reprezentácia, ktorá už o tri týžne odletí na svetový šampionát do Argentíny, absolvovala trojdňové sústredenie v maďarskom Szentesi. Pätnástka hráčov si tréningovo zahrala aj s tamojšími seniormi. Generálkou na MS bude 30. septembra až 2. októbra medzinárodný turnaj mužov v Szentesi, kde okrem nich, domáceho celku, BVSC Budapešť, Szolnoku budú ich súpermi aj rumunská Oradea a Galatasaray Istanbul.

Zverencov reprezentačného trénera Szabolcsa Eschwiga však pochopiteľne záujem aj práve prebiehajúci turnaj šiestich krajín v Herceg-Novi, všetko účastníkov MSJ. V prvý deň domáce nádeje SČH po veľkom boji zdolali Grécko 8:5, pričom Gréci sú hlavným favoritom B-skupiny MS v Argentíne, kde budú hrať i Slováci. V ďalších stretnutiach Austrália nečakane zdolala Taliansko 8:7 a Chorvátsko tím Maďarska 9:7.

***

Vodné pólo: Vodnopólová liga s 9 celkami štartuje koncom januára 2006

Košice 16. septembra (TASR) - V zasadačke vodnopólového klubu ŠKP v Košiciach za účasti predsedu ŠTK a zástupcov klubov v piatok na poludnie vyžrebovali nový ročník I.ligy vodných pólistov. Predstaví sa v ňom až 9 tímov. Dvojičky tvoria NCHZ Nováky s Topvarom Topoľčany, ŠKP a ČH Hornets Košice, PVK Vrútky a Kúpele Piešťany, Slávia UK Bratislava a KVP Komárno, nepárnym tímom je Slávia ATU Košice.

Dlhodobá časť, v ktorej sa účastníci stretnú systémom každý s každým, odštartuje dvojkolom 28. a 29. januára 2006 a skončí sa 30. apríla. Po dvoch týždňoch a už rozdelení do skupín o 1.-4. a 5.-9.miesto nasledujú turnaje o konečné umiestnenie s termínmi 13.-14. mája, 20.-21. mája, 10.-11. júna a 17.-18. júna.

Vodnopólová sezóna na Slovensku však odštartuje už koncom októbra tradične Slovenským pohárom, ktorý z prvoligistov vynecháva iba Komárno. Priamo do finále (turnaje 3.-4. 12. v Bratislave, 10.-11.12. v Novákoch) sú nasadení traja najlepší z vlaňajška- Nováky, Bratislava a ŠKP Košice. Zostávajúceho účastníka turnajov určia dva kvalifikačné turnaje 29.-30.10. v Piešťanoch a 12.-13.11. v Topoľčanoch, pričom z kvarteta Topoľčany,Piešťany, Vrútky, ČH Hornets Košice postúpi do finále iba víťaz.

V týždni medzi oboma kvalifikačnými turnajmi Slovenského pohára sa v sobotu 5. novembra uskutoční v Novákoch volebné valné zhromaždenie Slovenského zväzu vodného póla.


***

V Michalovciach odštartovali 34. ročník Štafetového behu vďaky, mieru...

Vinné/Michalovce 16. septembra (TASR) - Uctiť si pamiatku tých, ktorí sa na východe Slovenska zapojili medzi prvými do otvoreného protifašistického boja, je cieľom 34. ročníka Štafetového behu vďaky, mieru a svornosti na trase Vinné - Kalinov, ktorý dnes odštartovali v Michalovciach.

Dovedna 15 stálych členov štafety, ku ktorým sa hneď v úvode pridali aj študenti michalovského gymnázia P. Horova, vyrazilo na trasu dlhú 150 kilometrov. Dvojdňový beh s mottom Na skutočných hrdinov nezabúdame vyvrcholí 17. septembra v obci Kalinov. "Skupina bežcov pobeží cez Humenné, Sninu a Medzilaborce do Kalinova, ktorý bol oslobodený 21. septembra 1944 ako prvá obec na území Slovenska," uviedol pre TASR riaditeľ Inštitútu vzdelávania, umenia a športu (ITAS) Milan Sidor. Dodal, že ďalší študenti a športovci sa do štafetového behu zapoja po celej trase.

Počas spoločensko-športovej akcie sa budú konať mierové mítingy a stretnutia s osobnosťami, ktoré napriek ponukám zo zahraničia či iných kútov Slovenska zostali verné rozvoju svojich miest, obcí a regiónov. "Vítaní sú na podujatí chlapci, dievčatá, žiaci a študenti z rodín priamych účastníkov a sympatizantov zápasu s fašizmom, rasizmom a xenofóbiou a stúpenci občianskej svornosti a mierovej spolupráce národov," doplnil Sidor.

***


Basketbal: Slávia TU Košice - Nyíregyháza 81:72 v prípravnom stretnutí

Košice 16. septembra (TASR) - Po štvrtkovej výhre (81:52) zvíťazili extraligoví basketbalisti Slávie TU Košice v piatok aj v druhom prípravnom stretnutí nad maďarským Marso-Carmo Suzuki Nyíregyháza 81:72.

Slávia TU Košice - Marso-Carmo Suzuki Nyíregyháza 81:72 (49:34)

Najviac bodov: Bučák 22, Mišinský 15, Ivan 14 - Sitku 17, Haynes 17   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]