magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na shortliste záujemcov o bratislavské a košické letisko sú najmä konzorciá
@ Aktuálne -> Doprava      Sep 16 2005 - 14:03 GMT
Bratislava 16. septembra (TASR) - Spomedzi piatich záujemcov, ktorí sa dostali na shortlisty (skrátené zoznamy) uchádzačov o bratislavské a košické letisko, je väčšina konzorcií. Iba jedna spoločnosť sa o letiská zaujíma sama. Vyplýva to z údajov, ktoré TASR poskytol hovorca Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) SR Tomáš Šarluška.

"Hoci ide v skutočnosti o dva užšie výbery, pri oboch letiskách sa do užšieho výberu dostali tie isté spoločnosti," vyhlásil Šarluška. Prvým je španielsky Abertis Infraestructuras S.A. spolu s britskou spoločnosťou TBI Plc. a slovenskou J&T Finance Group, a. s. Druhým záujemcom je konzorcium TwoOne, ktoré sa skladá z rakúskych spoločností Flughafen Wien AG a Reiffeisen Zentralbank, tretím členom konzorcia je slovenská Penta Group. Tretí záujemca, konzorcium ISAP (Independent Slovak Airport Partners) sa skladá z nemeckého Koln-Bonn Airport, infraštrukturálneho fondu GalaxyS. Ar. L., kanadskej spoločnosti SNC-Lavalin Internacional Inc. a rakúskej Airport Consulting Vienna. Štvrtým záujemcom o letiská je turecká firma TAV - Tepe Akfen Ventures a piatym Vinci Concessions skladajúce sa z francúzskeho Vinci Airports a rakúskej firmy Away.

Z týchto záujemcov by mala do konca roka vybrať víťaza privatizačná komisia, ktorú vymenuje minister dopravy Pavol Prokopovič.

O privatizáciu 66 % spoločnosti Letisko M. R. Štefánika - Bratislava Airport, a. s., (BTS) a rovnakého podielu v spoločnosti Letisko Košice - Airport Košice, a. s., sa pôvodne zaujímalo 49 subjektov. Predbežné ponuky predložilo 8 spoločností.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]