magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vo Vojanoch vyvrcholilo medzinárodné cvičenie Blonde Avalanche 2005
@ Aktuálne -> Región      Sep 22 2005 - 17:26 GMT
Vojany/Michalovce 22. septembra (TASR)- Medzinárodné cvičenie mnohonárodného ženijného práporu Tisa pod názvom Blonde Avalanche 2005, ktoré dnes vyvrcholilo vo Vojanoch, splnilo svoj účel a preukázalo pripravenosť vojakov.

Cieľom cvičenia bolo zladiť štáby a jednotky v jednotnom postupe pri plánovaní operácie na záchranu ľudských životov a majetku v prípade krízovej situácie, konkrétne v prípade záplav. "Príslušníci cvičenia si svoje úlohy splnili na výbornú. K plneniu požadovaných úloh pristúpili maximálne zodpovedne," uviedol v závere cvičenia pre TASR veliteľ pozemných síl generálmajor Milan Maxim.

Na cvičení sa zúčastnilo zhruba 170 vojakov zo Slovenska, Maďarska, Rumunska a Ukrajiny. Podstatnú časť účastníkov tvorili členovia jednotky pozemných síl zo Serede. Na cvičení sa zúčastnili aj potápači Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Humennom.

Podľa Maxima išlo už o štvrté cvičenie, ktoré sa realizuje vždy v inej krajine. Konalo sa na základe dohody medzi ministerstvami obrany a náčelníkmi generálnych štábov spomínaných krajín. Ïalšie sa uskutoční v priebehu budúceho roka na Ukrajine.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]