magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

ŠTVRTOK v športe /vodné lyžovanie, tanečný šport, basketbal/
@ Aktuálne -> Šport      Sep 23 2005 - 07:54 GMT
Vodné lyžovanie: Juniori o posledné tituly, seniori pred finále pohára

Košice 22. septembra (TASR) - Tohtoročnú vodnolyžiarskú sezónu na Slovensku uzavrú v sobotu 24. septembra v areáli košického Sídliska nad Jazerom, kde KVL GRANSAT usporiada posledný slovenský šampionát vo vodnom lyžovaní za vlekom v kategórii juniorov a súčasne open finále Slovenského pohára mužov a žien. Predbežne sa ráta s účasťou do 30 vlekárov, prisľúbili sa aj zástupcovia z ČR.

Program sa začne v sobotu o 8.00 tréningami, hneď po nich od 9.00 účastníci absolvujú 1. a 2. kolo súťaží v slalome, trikoch a skokoch. Favoritkou Slovenského pohára žien je priebežne vedúca pretekárka Bronislava Machová z Internationalu Košice, ktorá obhajuje svoje vlaňajšie prvenstvo, kým u mužov bude nový držiteľ trofeje. Minuloročný víťaz Miroslav Hríbik pre zranenia tento ročník neabsolvoval, na čele je pred finále SP mužov Matúš Králik z poriadajúceho GRANSAT-u Košice.

***

Tanečný šport: Premiéru na Tomas Dance Cupe obstará poltisíc tanečníkov

Košice 22. septembra (TASR) - Okolo pol tisícky tanečníkov a 25 súborov nielen zo Slovenska, ale aj hostia z Ukrajiny a Maďarska sa majú v sobotu 24. septembra predstaviť na premiérovom ročníku celoslovenskej tanečnej súťaže TOMAS DANCE cup 2005 v Kultúrno-spoločenskom centre na Jedlíkovej ul. v Košiciach. Tanečnú prehliadku, prvú svojho druhu na východnom Slovensku, pripravila umelecká agentúra Gesker s.r.o. a dvojnásobný majster Európy 2005, tanečný súbor TST Košice.

Súťažiť sa bude v kategóriách deti, juniori a mládež v štýloch hip-hop, disco,scénický tanec, muzikál, kabaret a show. Súťažné semifinále sa začína o 10.00 h, finále o 18.00 h.

***

Basketbal: BSE Budapešť - CBK Cassovia 74:83 pp na K¤CERO Cupe

Košice 22. septembra (TASR) - V starej športovej hale v Košiciach úvodným zápasom rozohrali medzinárodný basketbalový turnaj žien K¤CERO Cup.

BSE Budapešť - CBK Cassovia Košice 74:83 po predåžení (35:43, 68:68)

Najviac bodov: Pappová 22 - Stantienová 19, Egedová 17.

***
Basketbal: K¤CERO I.C.P. Košice - MBK Šopron 79:71 na K¤CERO Cupe

K¤CERO I.C.P. Košice - MBK Euroleasing Šopron 79:71 (40:35)

Najviac bodov: Frniaková 20, Johnsonová 16 - Matovičová 18   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]